Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért lettek ennyire méreg...

Miért lettek ennyire méreg drágák manapság az IPhonek?

Figyelt kérdés

Tényleg fél év telt el és az alap modell kerül még mindig majdnem 300 ezer forintba. Régen még amikor az IPhone 7 Plus/8 Plus voltak a csúcsok akkor a normális 32/64gb modellek ilyenkor bő fél év után megjelenés után lementek 200 ezer forint alá. Nekem IPhone 7 Black Jack 128gb-m van. És még ez is csak 250k volt. De ez mindenek a csúcsa volt. Én a különleges színe és hátlap miatt vettem meg.

Én szerettem volna venni magamnak legalább egy 256gb-s IPhone 13 Prot. De az valami isten, gazdag gyerekének tervezett készülék. Mert irreálatlanul drága. Még a 128-as is. Úgy, hogy most vehetem meg a simát. Amibe Se Lidar, Se 120Hz kijelző, se telefoto kamera, se csúcs CPU.

[link]

Ami fáj, hogy régen amikor nem volt olyan drága akkor pont, hogy verték mindenben az összes androidos telot. Viszont most a Samsung, Oppo és a Google lenyeli az IPhonet keresztbe. Csak azert veszem meg mert a rendszer bejön.

2022. ápr. 27. 23:28
1 2 3 4
 21/32 Morzsi007 ***** válasza:
58%

Nem értem a navigaciós problémadat. Egyébként csúcs android annyi, mint a legdrágább iphone, napi átlag használatnál milyen különbséget vársz?

Az aksi százalék ennyire fontos, hogy állandóan szem előtt legyen? Egy legyintéssel látható, nekem mondjuk nem hiányzik, ha akarom megnézem, de ez legyen a legnagyobb problémád. Felesleges szőrszál hasogatásról beszélni. Nekem meg sokkal egyszerűbb kezelni az ios-t, mint egy droid rendszert, nincs olyan, hogy az app leállt vagy megállt pl, vagy törlésnél olyan fájlokhoz is hozzáférek, ami a rendszer stabilitását befolyásolja. Ne is menjünk bele inkább.

2022. ápr. 28. 11:35
 22/32 anonim ***** válasza:
62%
Nem a telefonok lettek drágábbak, hanem a forint árfolyam van a béka s*gge alatt, ezért forintban drágábbnak tűnnek.
2022. ápr. 28. 12:27
 23/32 anonim ***** válasza:
34%

"Nem értem a navigaciós problémadat. Egyébként csúcs android annyi, mint a legdrágább iphone, napi átlag használatnál milyen különbséget vársz?"

De nemhogy egy csúcstelefonhoz képest nincs érzékelhető különbség, hanem egy 150 ezres telefonhoz képest sem. Oké, ha játszanék rajta, akkor biztos lenne mit érezni, meg nyilván szebb fényképeket csinál, de ennyi. Nem gyorsabb, nem fluidabb, nem (érzékelhetően) szebb a kijelző. Bár lehet hogy igazából a "csalódottságomat" nem az iOS szüli, hanem az, hogy egészen eddig a vásárlásomig, ha új telefont vettem, az mindig elsőre, nyilvánvalóan jobb volt mindenben, mint az előző. Itt meg nagyítóval kell keresgélni a különbségeket. Valószínűleg elérték a hétköznapi életben észrevehető fejleszthetőségeik határát a telefonok.

A navigációs problémámat meg lehet nehéz lesz elmagyarázni valakinek, aki csak iOS-t használt és nincs aktuális tapasztalata Androiddal. Egészen egyszerűen az a bajom, hogy nem egységes a navigáció appokon belül, pedig az Apple viszonylag szigorú feltételeket határoz meg az App Storeba kerüléshez.

Androidon, ha nyomsz egy vissza gombot (vagy az ennek megfelelő gesztust végrehajtod, ami balra és jobbra is működik, köhöm Apple...), akkor egészen egyszerűen az esetek 99%-ában egy oldallal visszaább kerülsz.

Az iPhone telefonomon meg totál az az érzésem, hogy semmilyen egységes koncepció nincs. Van hogy balra kell húzni a képet, van hogy lefele, van hogy fölfele, van hogy hiába huzogatom bármerre, csak egy dedikált gombbal tudok majd visszalépni. Nyilván előbb-utóbb megtanulja az ember, hogy xy appnál hogy működik a vezérlés, de ez szerintem egy kihagyott ziccer, nem használja ki az Apple azt, hogy zárt a rendszere.

"Az aksi százalék ennyire fontos, hogy állandóan szem előtt legyen? Egy legyintéssel látható, nekem mondjuk nem hiányzik, ha akarom megnézem, de ez legyen a legnagyobb problémád."

Na, ez a hozzáállás zavar. Kiférne a százalék? Ki. Akkor miért nem teszik ki? Mert ronda lenne? Akkor miért nem egy bekapcsolható opció, ami defaultban ki van kapcsolva? Mert nem fér bele az idejükbe lefejleszteni? :D

És ezer másik ilyen apróság van, amire nincs semmi kifogás, csak a lustaság vagy a nemtörődömség.

2022. ápr. 28. 12:41
 24/32 Morzsi007 ***** válasza:
20%
Nem akarom isteníteni az iphone-t, nem érdekem és nem is hibátlan a rendszer, ahogy más sem, de azt vettem ki a szavaidból, hogy sok minden apróság zavar téged, az ios-ben és ezekkel nem tudsz együtt élni, ami pl nekem fel sem tűnt, lehet, mert már túl régóta használom:)) Hát nem mindenkinek jöhet be. Én a droiddal vagyok így.
2022. ápr. 28. 13:00
 25/32 anonim ***** válasza:
12%

"Nem akarom isteníteni az iphone-t"

Akkor miért trollkodsz még olyan kérdésekhez is iPhone ajánlásokat, ahol androidos telefonokat keresnek? :D

"Én a droiddal vagyok így."

Komolyan érdekelne, hogy milyen funkció van az iOS-ben, amit nem találnál meg Androidban. (Most nem a telefon hardverről beszélek, hanem az operációsrendszerről.)

2022. ápr. 28. 14:22
 26/32 Morzsi007 ***** válasza:
62%

Hol trollkodom ember????

Nekem az android sok, nem tetszik alapból a sok felesleges dolog, erőforrás zabáló a rendszer. Nem akarok mutyizni semmivel, csak használni, de az működjön rendesen Pl NFC bekapcsolása, ha fizetni akarsz vele. Ios-ben nincs NFC ki-be, mert felesleges, ezzel nem kell foglalkozni, tudja mikor kell használni a telefon. Ez csak egy apróság a sok közül, ami engem zavar . Ios-t szoktam meg 13 éve ezt használom. Androiddal akkor találkozom, mikor jönnek ismerősök, hogy ez nem működik, nincs helyem mit töröljek, mert az sem mindegy, nem indul az app, miért lép ki, miért állt meg stb. Katyvasz.

2022. ápr. 28. 15:04
 27/32 anonim ***** válasza:
62%

NFC bekapcsolás? Hát bekapcsolod és úgy hagyod ember :D

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

Itt speciel trollkodsz. Látszik a neved (Morzsi007), nem is értem miért értetelenkedsz, így kínosabb az egész :D

2022. ápr. 28. 15:07
 28/32 Morzsi007 ***** válasza:
26%
Ez aztán a trollkodás:))), válaszoltam neked a másik kérdésnél is kedves anonim.
2022. ápr. 28. 15:13
 29/32 anonim ***** válasza:
0%
Hát mert mégis mi lenne, ha nem trollkodás? :D Hívjam értelmetlen, haszontalan, rossz, idióta és kretén válasznak inkább? Úgy jobb?
2022. ápr. 28. 15:15
 30/32 Morzsi007 ***** válasza:
0%
Amit csinálsz, az a trollkodás. Kanyarodj vissza a témához inkább, akkor értelmesebb voltál, most már behülyültél. 😱
2022. ápr. 28. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!