Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha rázott tegnap a telefon,...

Ha rázott tegnap a telefon, amikor hozzáértem, ma is megrázhat?Mármint már nincs rajta a töltőn, de vas a telefon külseje vagy alumínium vagy mi és az vezető.Nekem nyirkos most is a tenyerem és úgy fogom...

Figyelt kérdés
A szitu az volt tegnap, hogy egy kőpulton volt lerakva.A pult aljában meg nem volt kihúzva a töltő, és amit a telefonba szoktak rakni csak szabadon volt a pult alsó részén a pulton,és ugye áram alatt volt, mert be volt dugva.A telefon meg a pult tetején.(Más rakta oda töltés után.) Amikor megfogtam nagyon rázott, fájt is ott a kezem utána meg nyoma is maradt.A telefonom azóta is fura érzéd megfogni, pedig ez tegnap este volt.Most is nyirkos a tenyerem, sajnos sokszor az.Maradt benne a tegnapi áramból?Aggódjak nagyon?:/ A kérdés komoly, és köszönöm annak, aki válaszol!!!

2022. ápr. 23. 22:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
most akkor a telefon rázott meg vagy a töltő?
2022. ápr. 23. 22:05
 2/12 A kérdező kommentje:
A telefon.Viszont az nem volt áram alatt.A telefon fogtam, de az a kőpulton volt, és az alsó részén meg ott volt a töltő áram alatt, aminek az egyik fele rálógott a pultra.Az a rész, amit amúgy a telefonba kell dugni töltéshez.És azóta is fura érzés megfogni a telefont, pedig másnap van.De nyirkos tenyérrel fura megfogni.Lehet valami plusz áram még benne a tegnapi óta?Most nincs töltés alatt, csak simán üzemel, benn az akksi...
2022. ápr. 23. 22:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Nyilván fel volt töltődve a ruházatod statikus elektromossággal és az kisült. A telefonban ugyanis nincs akkora feszültség, hogy annak a hatását bármikor is megéreznéd.
2022. ápr. 23. 22:47
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem így értem.Hanem, hogy a telefon végigvezeti az áramot.A konyhapulzos sztori után.És valahogy annyi áram maradt benne, hogy most is azért fura a kezemnek, ha megfogom, amikor a stressztől nyirkos a tenyerem.Nem tudom érted-e mire gondolok, de nem tudom jobban elmagyarázni sajnos.Szóval nem attól tartok, hogy a belső akksija miatt ráz meg, hanem, ami volt tegnap, amiatt...
2022. ápr. 23. 22:49
 5/12 anonim válasza:
0%

Ha tegnap megrázott, akkor ma is megrázhat.

Ezenkívül holnap is megrázhat, vagy akár holnapután.

A lényeg, hogy bármikor megrázhat.

2022. ápr. 23. 22:56
 6/12 puritan ***** válasza:

A töltőnek a vezetékében, amit a telefonba kell bedugni 5V van. Ennyivel tölti a telefont. (A kivételekbe nem mennék bele) A telefon akkumulátorában pedig még ettől is némileg kisebb feszültség van. Ez nem rázhat meg, akár nyalogathatod is.

Valószínüleg az történhetett, amit előttem is írtak, hogy a ruhád feltöltődött statikus elektromossággal, és az rázott meg. Ez lehet kellemetlen, de semmi esetre sem veszélyes.

2022. ápr. 23. 23:19
 7/12 anonim ***** válasza:
61%

Kamu... A kő nem vezető... Gondolom csak rezgett egyet a mobil (néha az enyém is rezeg egyet úgy random), tisztelt kérdező meg bebeszélte magának az áramütést... Ezenfelül TÖRÖLD A KEZED SZÁRAZRA! Ha olyan idióta vagy, hogy vizes kézzel nyúlsz elektromos dolgokhoz, akkor ne csodálkozz. Következő mi lesz? Teli kádba raksz áram alatt levő vágott hosszabbítot, és a kádbaülsz? Aztán meg a túlvilágról írod, hogy "jáj, véletlen a teli kádba tettem a sérült hosszabbítót, ami áram alatt volt, mit tegyek?"

Nőjj fel kérdező... Jöhetnek a lepontozásmániások (merthát azt nagyon tudják, a sok barom), nem érdekel

2022. ápr. 23. 23:41
 8/12 puritan ***** válasza:
Azért ezzel a hozzáállással ne csodálkozz, ha lepontoznak. Még meg sem történt, de már barom az illető...
2022. ápr. 23. 23:57
 9/12 A kérdező kommentje:
30 wattos gyorstöltő volt...
2022. ápr. 24. 00:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Vagy zárlatos a telfon?De működik,most is arról írok
2022. ápr. 24. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!