A telefonom folyton azt mutatja, hogy be van dugva a fülhallgató közben nincs?
LG K40-em van és nem tudom mi történhettet. Próbáltam már az újra indítást, kitisztítani a füllhalgatós részét, de nem használ. Van erre valami mód, hogy a telefon hangszórójából szóljon a hang?
Ha bevan dugva a füles szól de amúgy meg nem.
Ha egy fizikai kapcsoló (pöcök) érzékeli, hogy be van-e dugva a füles, akkor az beragadhatott. De nem tudom, hogy így van-e megoldva a telefonodon a bedugásérzékelés, mert ez még az analóg világból való megoldás. Esetleg ezen a nyomon indulj el, és keress rá.
Ha tényleg ez a baj, akkor kapcsold ki a telót, csöppents egy kis (!) wd40-et a füles dugójára az érintkező részen (fém), és párszor dugd be és húzd ki a fülest, és bent forgasd is meg a dugaszt. Óvatosan! Ettől talán (!) kiszabadul a pöcök. Aztán várj egy kicsit, kapcsold be a telót, és talán (!) nem rontottál a helyzeten. Elég "indiai" hekk, de talán (!) segíthet.
Pont a héten cseréltem jack-csatlakozót egy régi telefonban. A gyári operációs rendszer azt jelezte, hogy be van dugva a füles. Még az ikon is kint volt fent és nem volt egyéb hangja [speaker]. Szoftveresen nem tudott váltani emiatt..
Megnéztem, nem volt koszos.
Kicseréltem, minden oké. Néhány csavar, meg, hát kell egy LG K40 donor. Ha nincs, ez párszázas tétel, szervizben akadhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!