Mit veszít, ha Béla nem regisztráltál az okoseszközén Google fiókot?
Béla csinálhat magának egy olyan google fiókot, amit semmi másra nem használ.
És közben nyugodtan levelezhet a jó öreg, és ratyi freemailjével.
Hiába pontozzátok rommá a 3-ast, tényleg a google a droid fejlesztője, ezért rendszerszinten csak a google fiókoddal lehet belépni, freemailessel nem. A google fiók a telefonon nem csak egy email cím, sok más szolgáltatás is tartozik hozzá - például appokat nem tudsz letölteni a play áruházból ha nem jelentkezel be.
Persze megoldható:
De ahogy az élet más területein szokott lenni, ha nem konvencionális módon szeretnéd intézni a dolgaidat: falakba fogsz ütközni, kényelmetlenségek fognak érni.
A Homo Gyorséttermusz Plázusz instant megoldásokat kedvel. Előre csomagolt konzumer vackokkal táplálkozik.
A Homo Huszonegyedikszázadiusz nem így tesz. Gondolkodik, például a telefonján nincs semmilyen google app, nem használ yt-ot, gmailt, semmit ami az un. GAFAM kulturális környezetszennyezők terméke.
Kedvelt beszerzőhelye a [link] oldalon olvasható appok, ezeket is gondos mérlegelés után tölti le például az [link] oldalról.
A Homo Huszonegyedikszázadiusz értékelése itt általában 0 :o), mert a gyk-n többen vannak a Gyorséttermusz Plázuszok.
#5: A Homo Huszonegyedikszázadusz az úgy félti az adatait, mintha legalábbis államtitkokat horcolna a telefonján.
Én teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az adataimat felhasználják, néha félelmetes, hogy milyen pontosak a célzott reklámok. Ellenben a kapott szolgáltatásokért én ezt az árat elfogadhatónak tartom.
Regisztrál egy kamu google fiókot, még a nevét sem kell leírnia, majd letiltja a netet és kész is.
Csak a google fiók adatokat jegyezze meg, vagy írja fel valahova, és tegye el hogy 2 év múlva is elő tudja venni ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!