Hogy kell egy telefonról letörölni a gyári Androidot (konkrétan a MIUI-t) és rárakni egy lehetőleg vanilla Androidot?
Van egy Xiaomi telefonom, amit a rengeteg (vélhetően) szoftveres hibája miatt fogok lecserélni, azonban arra gondoltam, hogy ha már úgyis mindegy, akkor megpróbálnék rárakni valami tört Android verziót, hátha attól megjavulna és legalább a családon belül oda tudom adni valakinek.
Nem feltétlenül azt várnám, hogy lépésről-lépésre leírja valaki, hogy mit kell csinálni, elég lenne pár kulcsszó is, mert még azt sem tudom, hogy erre hogy kellene rákeresnem google-n vagy youtuben.
Egyébként konkrétan egy Xiaomi Mi 9T Pro-ról van szó, ha ez számít. 11-es Androiddal és 12.5.1-es MIUI-al. Lehetőleg egy 11-es sima Androidot szeretnék rárakni, MIUI meg mindenféle egyéb nélkül (már amennyiben ennek ilyen formán van értelme).
Neten sok inden megtalálható, itt egy hely:
Figyelmeztetés: Kizárólag azt ROMot kísérelheted meg rárakni, amelyik kifejezetten a Te telefonodhoz való.
Különben lesz egy bricked (féltéglád).
Előtte mentsd le, ami most van rajta!
És olvass ez ügyben, sokat.
-1 Keresni hozzá un. TWRP-t, ez egy új recovery menü a telefon butácska szervizmenüje helyett
- [link]
- [link]
0. Kikutatni van-e rá Official vagy Unofficial LineageOS ROM, ez utóbbi is pont jó tud lenni:
- [link]
- [link]
Olvasgatás, letöltögetés
1.
Unlock: "XiaoMiTool V2 by Francesco Tescari" - ez a legnehezebb, feloldani a gyári korlátozást, kinyitni a bootloader-t. Itt telepitgetés, SMS-re várás, minden van
2. feldobni a TWRP-t ez már gyerekjátél, egy soros parancs
3. LineageOS, itt már az ember hackernek érzi magát, semmi extra, pár gombnyomás a TWRP menüjében
És kapsz egy olyan Androidot, amiről mindenki csak álmodott és nem értette, hogy miért nem rakják be a flyúcsöröket a gyáriba.
Öööö... a bootloader nyitás a játék könnyebb része, ugyanis a Xiaomi gyári eszközt biztosít hozzá.
nekem azzal nem ment, csak fél napom ment el - de lehet készülékfüggő, szóval opció a gyári dolog is igazad van
Ez kimaradt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!