Mobiltelefon-rendelés: GLS csomagponton is lehet jegyzőkönyvezni és ellenőrizni a csomag tartalmát?
Mobiltelefon-rendelés esetén ha a webshop kifejezetten, nagybetűvel írja, hogy "A CSOMAG TARTALMÁT FUTÁR JELENLÉTÉBEN SZÜKSÉGES ELLENŐRIZNI" és probléma esetén jegyzőkönyvet felvenni, utólagos reklamációt nem fogad el, ez csomagponton is megtehető?
Ha valaki nem a saját lakcímére, hanem GLS csomagpontra rendelte az adott csomagot.
Jó megnyugtatnia magát az embernek azzal hogy "áá biztosan nem lesz probléma", "nem szokott probléma lenni a csomag tartalmával" de jó tudni mit lehet tenni ha mégis.
Alapesetben a szállítók, futárok csak azt kötelesek megengedni és jegyzőkönyvezni ha a csomagolás sérült.
Addig nem nyithatod ki a csomagot, amíg a csomagolás sértetlensége esetén nem írod alá az átvételt.
Akkor ő viszont már megy a dolgára.
Ha sérült, jegyzőkönyvet lehet felvetetni.
Hogy mit tartalom ellenőrzés alatt nem tudom.
Mobilt kibontod, összerakod, beüzemeled, ellenőrzöd funkcióit?
Ez azert erdekes, mert a futarnak nem kotelessege megvarni a kibontast (es nem is fogja). Semmi koze ahhoz, hogy mi van a csomagban, azt neked kell lemeccselni a webshoppal, ha esetleg nem azt kaptad, amit rendeltel.
Ha a maga a csomag serult kivulrol, az mar mas, akkor az van, amit az egyes irt, jegyzokonyv es stb.
Árukereső megbízható boltjai közt szerepel, egyébként régebben én már több oldal esetén is találkoztam ezzel a kitétellel, hogy ha futár jelenlétében nincs jegyzőkönyvezés és csomag tartalmának ellenőrzése elmarad, utólagos reklamációt nem fogadnak el.
E kitétel miatt már kamunak minősíted az oldalt?
Hopsz, teljesen más jellegű terméket kínáló webshop "szállítás" menüpontja alatt mit találok éppen most:
"Kérjük, a csomagot és tartalmát kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. Amennyiben a csomagon vagy tartalmában sérülést észlel, kérje jegyzőkönyv felvételét a futártól, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!"
Jo hat akkor majd megoldod, ahogy akarod.
Nekem ez meg mindig furcsa, mert a futar nem fogja megvarni a bontogatast, soha nem is talalkoztam meg ilyen feltetellel sem, pedig en csak netrol rendelek, boltban nem is vasarolok soha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!