Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia C2-01 telefont tényleg...

Nokia C2-01 telefont tényleg érdemes teljesen lemeríteni és úgy tölteni?

Figyelt kérdés
Tehát megvárni amíg annyira lemerül, hogy már kikapcsol.
2022. márc. 7. 13:24
 1/6 anonim válasza:
62%

Nem, mert megrövidíti az akku élettartalmát (legalábbis azt olvastam)

Infó bővebben:

[link]

(Azt a telefont egyébként már megvenni/használni sem érdemes semmire, nagyon régi lejárt lemez már; nekem mondjuk volt, már vagy 5 éve tönkrement.)

2022. márc. 7. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Nokia okostelefonom volt, ha teljesen lemerült, alig tudtam életre kelteni. Semmiképp se várd meg!
2022. márc. 7. 13:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Régebbről van ilyen telefonom, céges kártyával használom, csak telefonálásra. Régebben olvastam valahol, hogy attól lesz hosszú életű az akksi, ha csak teljes lemerülés után van feltöltve.
2022. márc. 7. 13:53
 4/6 anonim ***** válasza:
59%

"Nem, mert megrövidíti az akku élettartalmát (legalábbis azt olvastam)"

Hol?

Nem rövidít meg semmit.

Igenis érdemes lemeríteni _néha_ a li-ion akksikat is. Nem kell minden töltésnél megcsinálni, a c2-01-es esetében mondjuk évi 1-2x elég.

"Nokia okostelefonom volt, ha teljesen lemerült, alig tudtam életre kelteni" mert egy sz.r! :D

2022. márc. 7. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok ugyan villamosmérnök, de az elmúlt 10-15 évben mindenhol azt olvasom, hogy el kell felejteni az ilyen berögzült szokásokat, amik egyeseknél a NiMH idők óta tartják magukat, mert csak ártanak az akkumulátornak a csutkára töltéssel, de főleg a lemerítéssel. Tudom, mindjárt jönnek páran, hogy 100 éve így használom, és semmi baja...
2022. márc. 7. 16:18
 6/6 anonim ***** válasza:
40%
#4 azért írtam a Nokia okostelefonomat, mert a kérdezőnek is Nokia-ja van. Nélküled is tudom, hogy sz@r, azért is dobtam ki.
2022. márc. 7. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!