Elfejetettem a SIM kártya pin kódját hogyan tudnám újra megcsinálni?
Szia!
Amikor elfelejted a telefonod PIN kódját, olyankor a telefonod a PUK kódját kéri.
A PUK kód a SIM kártyádhoz járó műanyag kártyára van ráírva, és 8 számjegyből áll. Miután beírod, kérni fog tőled egy új PIN kódot, amit megadva újra használhatóvá válik a SIM kártyád.
Ha már a PUK kód is le van tiltódva, akkor csak a szolgáltatód tud segíteni neked egy új SIM kártyával, mert már a régi használhatatlanná vált, mert biztonsági okokból a kártya letiltja magát, hogy illetéktelenek ne tudjanak hozzáférni a kártyán lévő dolgokhoz (Akár névjegyekhez, vagy az előfizetéshez). A szolgáltatónál ha igazolod magad (Személyivel, meg minden), akkor tudsz igényelni egy új SIM kártyát a régi telefonszámmal, és előfizetésssel.
Ha megvan az a kártya ami az 1-es képén is látható akkor a rajta lévő PUK kóddal feloldható a 3x elrontott PIN kód és új PIN-t tudsz beállítani.
Ha nincs meg a PUK kód, akkor a szolgáltató weboldalán bejelentkezel és ott megtalálod az előfizetésed adatai között.
Ha ez sem megy akkor menj el a személyes ügyfélszolgálatra és kérj egy másik SIM kártyát. (ugyanazzal a telefonszámmal fogják adni természetesen)
#5:
A 2. válaszoló vagyok.
Valószínűleg én sem fogok válaszolni semmire. Ott volt a válaszomban, hogy "Ha már a PUK kód is le van tiltva", csak akkor kell új kártyát igényelni a szolgáltatótól. Minden mondata a válaszomnak a valósággal megegyezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!