A telefon aksijának árt az ha példáúl gyakran töltöm keveset ? (Vezetek nélküli töltő)
Gondolkodtam egy magsafe vezetek nélküli töltő powerbank vasarlasan.
Kenyelmes lenne nekem ha az iPhonera csak rá tenném és már toltene is a telefonom , viszont arra alergias vagyok amikor töltes közben kell hasznalnom (telefonalas és stb)
12 mini keszulekrol lenne szó , ehhez vennem a magsafe powerbankot , ha alkalmanként rá tenném és szelsoseges pelda keppen mondom ezt, hogy erthetobb legyen akkor oda csaphat az akku élettartamának, ha 50 % nal ra tenném és tölteném 60 ig aztán le vennem és használnám miig le nem merül újra 50 ig.
És azt a 100%os ciklust így használnám el?
Vagy kevésbé ártalmas ha töltés közben használom a telefont(telefonalas, chateles , zenehallgatas, instagram, email, facebook , twitter) és akkor had toltson amíg tölt?
Köszönöm a valaszokat !
U.i nem nem kell nagyobb aksival rendelkezo telefon , imádom ezt a meretet.
Általában pont a gyors töltés nem tesz neki jót.
Ki hogy tölti a telefont, az szerintem teljesen egyéni preferencia. Én max 70%-ig töltöm a telefont. Nem vagyok mérnök nyilván, ők tudják mi miért történik. Ezek a lítium aksik elég jók ahhoz képest, hogy "energiatároló" lényegében.
ui: A megsafe felesleges, rakjad félre azt a pénzt amikor majd kell aksit cserélni a telefonban akkor lesz mihez nyúlni majd a jövőben!
nem mindegy?
úgyis tönkremegy idővel az az akksi már csak attól hogy használod
majd ha pár év múlva érzed hogy rossz cserélsz
nagy cucc
"Alapvetően semmilyen gyorstöltő nem tesz jót az akkumlátornak."
Alapvetően sem a töltés, sem a használat nem tesz neki jót.
Mégis töltjük és használjuk. Tehát bármit csinálsz vele, romlani fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!