Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Érintős telefon megázásával...

Érintős telefon megázásával lehet valamit kezdeni?

Figyelt kérdés

Kicsit hülyén tettem fel a kérdést:$

A lényeg az h esőben használtam a telóm, letöröltem róla a vizet, nem volt semmi baja, beraktam zsebbe, hazaérve nem működött az érintőképernyő, és még most este sem.

Semmi nem látszik rajta...

Meg fog javulni???? Vagy kuka??:S

2010. szept. 10. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet tudni, mindenesetre szedd szét darabokba és tedd valami melegebb helyre ( azért ne a radiátorra ) kivéve az akkumulátort. És minimum ne birizgáld reggelig vagy délig. :)
2010. szept. 10. 21:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát a darabokra annyit jelent h hátlap le, akksi ki:S Mást nem lehet leszedni róla, max csavarhúzóval:D:/
2010. szept. 10. 21:49
 3/11 A kérdező kommentje:
Húúú basszus, kicsit furán írtam le. Működik a kijelző, csak nem reagál az érintésre. A semmi nem látszik rajta= semmi pára....meg ilyesmi
2010. szept. 10. 21:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Jah értem, lehet mert beázott, lehet jobb lenne ha lenne csavarhúzód és úgy szárítanád, de azért ne legyen benne az akksi mert nem tesz jót neki, és ha nincs rajta a hátlap akkor is jobban szárad
2010. szept. 10. 22:09
 5/11 A kérdező kommentje:

Van nekem csavarhúzóm, csak nem merem szétszedni:S Telefonokhoz sajnos nem értek, de lehet megpróbálom:S

Am állítólag szigetelnie kéne az előlapnak nem?? Vagy a hangszórónál folyott be a víz?:S

2010. szept. 10. 22:17
 6/11 anonim ***** válasza:

legközelebb búvártelefont vegyél, azt a Mariana árok legmélyén is lehet használni.

ha nem tudnád, az oldala csak össze van pattintva, nem szigetel hermetikusan. Plusz nyílások vannak az oldalán.

2010. szept. 10. 22:29
 7/11 A kérdező kommentje:

Az lesz legközelebb:D

Rohadjanak meg h egy kis víztől szétmegy ez a szarXD

2010. szept. 10. 22:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Ember!!

Ne úgy szedd szét hogy nekiesela csavarhúzóval, hanem csak az aksit vedd ki!!

Ázásgyanus telefonnál ez az első, hogy kiveszem az aksit, ezt tanuld meg!!

Azért kell kivenni az aksit mert a víz ha zárlatot csinál akkor a víz az áram hatására (oxigénképződés) feloxidálja az áramköri utakat, és ilyen jó kis zöldes oxidréteg képződik a milliméteres áramköri részek közé ami összevissza fogják vezetni az áramot még ha kiszárítod is.

Szóval emiatt a lehető leggyorsabban kapd ki az aksit a telefonodból máskor ha beázik, mert sztem ezt már sütheted..

Megpróbálhatod szétszedni, de nekem az a gyanúm hogy ez már olyan mikronfóliás technikával van összeragasztgatva meg össze fényképezve belül, hogy egyszer bontod szét aztán szevasz..

De az is lehet, hogy csak letörlöd ezt a bizonyos oxidréteget a nyákról meg esetleg óvatosan átsikálod a kis ic-k meg smd alkatrészek lábacskáit száraz fogkefével és újra életre kel az eszköz..

Ha már nem tudsz mást kezdeni, akkor próbáld meg ezt, próba cseresznye.

2010. szept. 11. 00:49
 9/11 A kérdező kommentje:

Az volt az első dolog h kiszedtem az akksit:D

És szétszedni csak akkor akartam ha mára sem javul meg, kiszárítva.

2010. szept. 11. 11:38
 10/11 anonim ***** válasza:
2-3 napot kéne szárítani inkább, de ennyi hozzáértéssel szerintem rácseszerintettél. Már alapból ott kezdődik, hogy esőben érintős telefont használni??? Álltál volna be vmi esővédet thelyre vagy akármi... Így jártál. Remélem legalább nem valami 100ezres teló ment tönkre.
2010. szept. 11. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!