Egy igen érdekes tapasztalatról szeretném a véleményeteket kikérni?
Találtam egy nemrég elhunyt idős rokon holmijai között egy Nokia 5110-est. Szegényke már vagy 15 éve hevert a padláson, ezért egy alapos tisztítást csináltam és mivel a töltője is meg volt, ezért poénból felraktam. Én sem hittem hogy az még működni fog, de tölteni kezdett, és feltöltött!
Ennek 5 napja! Azóta van bekapcsolva SIM kártyával, és az akksi még félig van! Tehát ezeknek legalább egy hét a készenléti idejük, legalább 15 éves akksival?
Ez most mi?
Ezek még rendesen voltak legyártva.
Én is bármelyik régi Nokiámat fel tudom éleszteni. Édesapámét is feltöltöttem és bekapcsoltam a múltkor. Édesapám 17 éve halott, a telefonja még mindig bírja.
Az okostelefonok meg két-három év alatt megnyekkennek.
Egyrészt az okostelefonoknak nagyobb a kijelző van rajta internet, meg az iOS és android rendszer is fogyasztatja…
Egy manuális telefon sokkal kevesebbet fogyaszt mert a képernyő is kicsi, és nincs háttérben futó alkalmazások se…
A mostani társadalom kb ÁTLAG 2-3 évente cserél telefont, van aki kevesebb van aki több…
De hogy 15 éves működjön, az fura…
#2-nek:
15? XD 98-ban gyártották.
Az akksija pedig 900 mAh. Ez a durva!
Mi ezen a durva?
Azon milyen oprendszer fut, milyen erőforrás igénnyel?
Tud-e valós multi-tasking-t, van-e háttérben futó szolgáltatás stb.
Aki kicsit benne van ebben a témába csak röhög ezen a kérdésen.
Ha egy mai telefon is le lenne butítva ilyen szinten, hónapokat is elmenni egy akkora teleppel mint amiket ma raknak telefonba.
van egy Samsung GT-S5360 okos mobilom , ma már csak vészlyezteti ébresztőnek használom.
be van állítva de csak akkor ébresztene ha az A71 valamiért nem riasztana reggel.
nem tudom hány éves, de idén 6-án lett feltöltve és most 78%-on áll az aksi állapota.
Én meg költözéskor találtam egy régi CATIGA CD-2590 számológépet.
Az eredeti elem van benne évtizedek óta. Működik!
A laptopom meg pár óra alatt lemerül... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!