Iphone tulajoknak miért romlik el a Face ID funkció ha saját maguk cserélik ki a kijelzőjüket?
Facebookos csoportokban mindig azzal panaszkodnak hogy elromlik a Face ID miután kijelzőt cserélnek.
Az utángyártott kijelzőknek nincs Face ID-juk?
“Az utángyártott kijelzőknek nincs Face ID-juk?“
Csodálkozol? Utángyártott … jobb elfelejteni, ha valaki maximálisan akarja kihasználni az adott készüléket.
“ Csodálkozol? Utángyártott … jobb elfelejteni, ha valaki maximálisan akarja kihasználni az adott készüléket.”
Minden telefonszervizben utángyártott alkatrészeket hasznának, az Apple nem értékesít alkatrészeket.
A kijelzőnek semmi köze hozzá, a Face ID 2 szenzorból áll, egy infravörös kamera és egy pont projektor ami a notch-ban van építve.
Úgy értettem a kérdést hogy kijelző cserénél hogy mennek tönkre a szenzorok miközben hozzá sem kell nyúlni a szenzorokhoz ha valaki kijelzőt cserél. Ez az amit nem értem…
Miért jön elő ez a kérdés szinte minden nap itt is?
Azért tomlik el, mert a FaceID és a TouchID csak azzal az alaplappal (logic board) működik amivel a gyárban párosították. Ez biztonsági okok miatt van így. (ne lehessen egy másik telefonból származó T/F id-val feloldani egy telefont. Tehát ha kicserélik az alkatrészt nem fog tegyütt működni a telefon többi részével.
Illetve a kijelzők cserélésénél át kell forrasztani még egy chipet is ha azt szeretné az ember hogy ne pofázzon állandóan a telefont, hogy nem eredeti a kijelző.
"Minden telefonszervizben utángyártott alkatrészeket hasznának, az Apple nem értékesít alkatrészeket."
ezt jól tudod! Kivéve a 4 hivatalos szervizt! Ők kapnak gyári alkatrészeket (de persze csak akkor, ha a hibásakat visszaküldik). Vagy ha nem tudják megcsinálni, akkor kiküldik az Apple eirópai szervizközpontjába ahol gyári technológiával javítják őket. Vagy csak simán kapsz egy refurbised készüléket.
"A kijelzőnek semmi köze hozzá, a Face ID 2 szenzorból áll, egy infravörös kamera és egy pont projektor ami a notch-ban van építve."
Erről írtam feljebb: a kijelzőn is van chip amit ét kell forrasztani.
“A kijelzőnek semmi köze hozzá, a Face ID 2 szenzorból áll, egy infravörös kamera és egy pont projektor ami a notch-ban van építve.
Úgy értettem a kérdést hogy kijelző cserénél hogy mennek tönkre a szenzorok miközben hozzá sem kell nyúlni a szenzorokhoz ha valaki kijelzőt cserél. Ez az amit nem értem…“
Hivatalos Almás szakszervízben csináltatjátok, vagy a Józsefvárosin? 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!