Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 10 év android után IOS-re...

10 év android után IOS-re váltanék. Mire számítsak, mi lesz másabb-furcsább?

Figyelt kérdés

Sajnos normális árkategóriában egyszerűen nem kapok kompakt méretű, de használható gyorsaságú androidos telefont.

Az iphone se 2020-at néztem ki, formára nagyon tetszik, és fő hogy nem egy tepsifon mint sok más.

145 mm max hossz nálam (tokkal) ami még kényelmes nekem. Nagy kezem van, de utálom a nagy telefonokat. Szerintem egy teló legyen kompakt, és gyors.

Viszont semmi tapasztalatom nincs ios-el. Soha nem használtam, azt se tudom mennyivel másabb mint az android.

Azt tudom, hogy sokan dicsérik mert nagyon gyors, és egyszerű kezelni.

Tapasztalatokat ha írtok megköszönöm, aki szintén droidról váltott.

2021. dec. 15. 08:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

írta itt valaki, hogy vannak kisebb droidos telók amik jók.

legalább írna pár példát? hidd el, fél éve keresem és NINCS. csak annyiért amennyiért iphone.

Annyit meg nem adok droidért.

Samsung s10e ami esetleg tetszik, de régi modell, és még most is drága.

2021. dec. 16. 14:49
 12/16 anonim ***** válasza:
93%

Én is világ életemben androidos voltam, idén váltottam iPhone-ra, pont egy SE 2020-at vettem. Számomra pozitív csalódás volt, érződik hogy prémium és tartós termék, mind hardverileg, mind rendszerben. Igazából akkora különbség nincs manapság már az IOS és Android között, én kb. 2-3 nap alatt átszoktam teljesen. Ami engem zavart, hogy a galéria nem olyan átlátható mint androidon, illetve nem lehet bluetooth-on képeket küldeni pc-re, de kb. ennyi. Minden másban örülök a váltásnak.

8-asnak pedig üzenném, hogy papíron valóban sok dologban gyengébbnek tűnik az iPhone az Androidos vetélytársaihoz képest, de gyakorlatban pont az ellenkezője mutatkozik meg. Az előző Samsung Galaxy A40 telefonom papíron a legtöbb dologban jobb, mint a mostani iPhone SE-m (Amoled kijelző, nagyobb aksi, több RAM stb.) Ehhez képest az iPhone-nál mégis azt érzem, hogy amit tud, azt a "legminőségibben" tudja.

Példák, hogy mire gondolok: A Samsung-omon Amoled kijelző van, amit imádtam, leginkább ettől tartottam, hogy az iPhone-on lévő alacsonyabb felbontású IPS kijelző mennyivel lesz rosszabb. És meglepődtem de kb semennyire, alig lehet a különbséget megmondani, csak ha közvetlenül egymás mellé teszed őket. Aztán a Samsungom aksija másfélszer akkora mint az iPhone-é, viszont mégsem bírja sokkal tovább, ez is a rendszer optimalizáltságának és az A13 chip-nek köszönhető. Az iPhone-om egy darab kamerája szerintem jobb képeket is csinál mint a Samsung dual kamerája, de nyilván az iPhone egy nagyobb szenzorral rendelkezik stb., és elég részletes a kép ahhoz képest, hogy "csak" 12 megapixel. Egyáltalán nem ez számít. (btw a Samsungom kamerája a vásárlást követően fél évvel elromlott, és azóta egyáltalán nincs fókusza). És ami a legfontosabb, az a gyorsaság és az erő. Az A13 Bionic chip nagyon erős még ma is, pedig 2019-es, és erős is fog maradni még pár évig. Haverommal az iskolában játszottunk ugyan azzal a játékkal telefonon, neki Samsung Galaxy A71 van, ami papíron erősebb, de nála mégis akadozott a játék ha valami összetettebb dolgot csinált, nálam az iPhone pedig simán kezelt szinte mindent. És ami a legjobb, hogy ez ilyen is marad, nem fog 1-2 év múlva sokkal lassabb lenni, mint ahogy a Samsungommal történt. Úgy gondolom, hogy emiatt kérnek el ennyi pénzt egy iPhone-ért, és mióta iPhone felhasználó vagyok, azóta nem gondolom túlárazottnak, mert tényleg minőséget és tartósságot kapok, ami nálam az eddigi androidos telóimból hiányzott.

Ezzel csak annyit akartam, hogy az adatok nem jelentenek mindent, mert rendszerileg ég és föld a kettő, épp ezért felesleges összehasonlítgatni hardverileg őket.

Én mindenképp ajánlanám kérdező, hogy próbáld ki az iPhone-t.

2021. dec. 17. 23:14
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

"Ezt informatikusként mondom"

Úgy érted: kegyelemkettessel átengedett "informatikus"?

Csak a számokat hasonlítod össze...

Ez általános iskolai farokméregetés, amolyan "mennyi van beleírva?". Ez nem informatikusi hozzáállás.

Majd ha fejlesztesz rá néhány évig és pontosan tudod a rendszer és a hardver korlátait, akkor visszatérhetünk a kérdésre

"kolléga".

2021. dec. 17. 23:23
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem értem minek kell személyeskedni. Főleg hogy nem csak saját véleményt írtam hanem mint mondtam, 8-ból 7 ember gondolja így nálunk, pedig abból legalább 4 fejlesztett már huzamosabb ideig IOS-re. Bár én Linuxos vagyok, nem tagadom.

Nyilván tisztában vagyok vele hogy az IOS jobban van optimalizálva, ami nagyjából ellensúlyozza a gyengébb hardvert, de azt ne akarja már senki bemesélni hogy a gyengébb felbontású kijelző is szebb az optimalizálás miatt vagy a fele akkora tárhely is hirtelen duplájára nő valami titkos tömörítési eljárás miatt.

2021. dec. 17. 23:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Gyengébb felbontású kijelző már csak a minimum 2 éves, vagy a budget iPhone-okban van (SE), de ezek is minőségi IPS panelek, mint azt írtam a 12-es válaszomban, SuperAmoled-ről váltottam IPS-re, és nem érzem hogy rosszabb lenne. A tárhelyjel nem tudom mi a bajod, egy átlag ember számára elég a 64-128, az idei iPhone modelleknél pedig már 128 a minimum, egész 1 TB-ig.
2021. dec. 17. 23:55
 16/16 anonim ***** válasza:
79%

A többségnek azért feltűnik ha ennyivel rosszabb a kijelzö felbontása. Az pedig hogy a többségnek fele akkora tárhely is elég ugyanannyi pénzért az meg hát...nos igen. Értem én hogy az újak már minimum 128 gigások és van 1 terrás is, de az egy picit más árkategória és azt már egy vele egy árban lévő androidos telefonnal kellene összevetni. A csúcskategória valahol Iphonenál 500 ezer körül van, amivel megegyező értékeket teszteken androidnál 400 ezer körül találunk.

Direkt teszteket kerestem, ha már megkaptam hogy ne csak számokkal dobálózzak. Azaz nem arról van szó hogy megegyezik a processzorok órajele összehasonlításnál, hanem valós teszteken bizonyos játékoknál egyező fps-t produkáltak és még sorolhatnám.

Azt viszont elismerem hogy az az egyező teljesítményt úgy produkálták hogy 10%-al erősebb volt papíron a droid hardvere.

Így mondható el hogy 4/5 annyiért kapni olyan erős droidot mint almát.

Ha csak a számokat nézzük (mint egy korábbi kommentemben) ami tényleg félrevezető lehet akkor tévesen következtethetünk arra hogy nem elég hogy 25%-al drágább, még 10%-al gyengébb is az alma.

2021. dec. 18. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!