Az 5G mennyivel gyorsabb mint 4G IOS-en, Androidon és egyéb más belepo/közép és felsokategóriás készülékeken?
"pl megéri egy 5G telefon mondjuk egy olyannal szemben ami csak 4G tud"
Nem.
Átlagfelhasználónak teljesen felesleges az 5G.
Ja és még egy dolog:
nem tom vodánál meg telenornál hogy van, de a telekomnál csak a két legdrágább (korlátlan) mobilnetcsomagban elérhető az 5G!
Igen, a Telekomnál meg a Vodafone-nál is csak a legdrágább, korlátlan csomagokban van alapból 5G.
A Telenornál nincs ilyen korlátozás, ott bárki használhatja az 5G-t, ha elérhető az adott területen.
1. nézd meg a telenornál hogy nálad van-e 5G lefedettség.
2. nézd meg a teszteket:
https://www.youtube.com/results?search_query=telenot+5g+teszt
3. szerintem mezeu felhasználónak tök felesleges az 5G sebesség.
én most váltottam a vezetékes csomagomat 100 megbitesről 200-ra, mert megújítottam a hűségemet. Alig látok különbséget... jóformán csak a speedteszten látom hogy gyorsabb.
Facebook, messengerek, youtube, stb általános felhasználási szokásoknál nem fogod látni a különbséget. 40-50 megbites netnél is ugyanolyan sebességgel töltődik be a facebook mint 300-400-nál. Nem a csak net sebessége számít.
Ha viszont neked feltétlenül szükséges a rendkívül gyoirs internet a munkádhoz akkor hajrá vegyél olyan eszközt. De gyanítom nem ez a helyzet, mert akkor nem itt kínlódnál, hanem már megvetted volna :D
Általában ahol van 5G, ott a 4G-t is fejlesztik, több Band-et is bekapcsolnak, szóval egy 3CA vagy 4CA képes 4G telefonnal is simán hozhatsz 200-300 Mbit letöltést.
Ahol meg nincs 5G, csak mondjuk egy bedugult B20-as 4G, ott hiába az 5G-s telefon.
Viszont ha csúcskategóriás telefont szeretnél venni, és 3-4 évre tervezel vele, akkor azért lehet érdemes 5G-set venni. Nyílván időtállóbb technológia, és simán lehet hogy 3 év múlva már fog számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!