Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Van 2db vodás 70-es mobilszámo...

Van 2db vodás 70-es mobilszámom, ha ez egyiket megszüntetem kifizetik a rajta lévő pénzt?

Figyelt kérdés
Felesleges nekem kettő. Feltöltőkártyás vagyok. Mindig csak töltöm rá a pénzt, hogy aktív maradjon a mobilszám, de online kommunikálok, a telefonon pedig halmozódik a pénz a semmiért. Így az egyiket lemondanám. Kérdés az, hogy a pénzt ami rajta van vajon visszaadják?
2021. nov. 18. 21:31
A kérdező szavazást indított:
visszafizetik
nem
16 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Visszafizetik, de külön kérned kell.

(22/2020. (XII. 21.) NMHH rendelet 27. § (1) bek. utolsó 2 mondat)

2021. nov. 18. 21:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"Visszafizetik, de külön kérned kell."

Felmondáskor nem kell lülön kérni.

2021. nov. 18. 22:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Kettő számom van, ha az egyiket megszüntetem, az nem tudom felmondásnak számít-e, hiszen másik mobilszám marad és amiatt továbbra is ügyfél vagyok náluk.

A szavazók eddig majdnem mind nemet jelöltek. Vajon ez tipp tőlük, vagy így tudják jól?

2021. nov. 19. 00:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Kettő számom van, ha az egyiket megszüntetem, az nem tudom felmondásnak számít-e, hiszen másik mobilszám marad és amiatt továbbra is ügyfél vagyok náluk."

Elemezzük:

"Kettő számom van,"

Ez nem tilos.

"ha az egyiket megszüntetem, az nem tudom felmondásnak számít-e,"

Az számít annak, amikor arról nyilatkozol, hogy a telefonszám amit eddig neked tartottan fenn, már nem kell.

"másik mobilszám marad és amiatt továbbra is ügyfél vagyok náluk."

Nem az számít hány számod van, hanem az, hogy egyet meg akarsz szüntetni. Illetve nem szűnik meg, majd más megkapja, de a hozzád kötödő szolgáltatásnak vége lesz ezen a számon, a SIM-et érvénytelenítik, stb.

A kérelmes kifizetés arra vonatkozik, hogy amiatt szűnik meg a szolgáltatás, mert az érvényességi időn belül, plusz a törelmi időn belül nem történt feltöltés. Ez az ASZF szerint automatiks megszüntetéshez vezet.

És itt jön a lényegi eltérés.

Ha veszel egy simet, és hagyod az érvényességét lejárni, és nem jutsz el az évenkénti adategyeztetésig, akkor a szolgáltató azt se tudja hogy fiú vagy lány vagy-e, nem még az egyéb adataid, többek közt lakcím, amire elküldhetné azt ami jár.

Ezért van egy kérelem nyomtatvány, amire ezeket szépen ráírod.

De amikor bemész személyesen, és azt mondod hogy oké, elég volt ebből a számból, ott személyesen igazolnod kell magad ehhez, mert enélkül bárki megszűntethetné bárki más szolgáltatását. Ja, meg vinned kell a SIM-et is (na nincs meg, mert mondjuk ellopták a telód vagy ilyesmi, és a visszaélések miatt tiltanád le, akkor pedig rendőrségi feljelentés másolat kell). És ez az a pont, hogy már külön még egy kérelem kitöltése alapjában véve fölösleges lenne.

2021. nov. 19. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!