Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen okosórát ajánlotok...

Milyen okosórát ajánlotok magamnak (egészség monitorozásra), illetve a páromnak (valami nőiesebb darab)?

Figyelt kérdés

Két okosórát is szeretnék venni. Nekem fontos lenne az ECG monitorozás, és úgy általában az egészség monitorozás (android környezetben), a feleségemnek valamilyen általánosabbra gondoltam, ami nőies, és tud rajta emailt olvasni, ha kell, illetve van persze pulzusmérés és hasonló aktivitásmérés.

Annyi, de annyi van, hogy nehéz kiválogatni mi a gagyi és mit érdemes. Nem szeretnék 50e-nél többet költeni óránként; ha olcsóbb, jobb. (Bár persze az ember azt kapja, amiért fizet.)

Köszönöm

2021. nov. 9. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem sima aktivitásmérőm van, Xiaomi Mi Band 6, persze ez nem olyan okos mint egy óra, de cserébe csak 14 ezer.

Konkrét okosórát nem tudok ajánlani, de azt instant leszögezném, hogy nincs férfias és nőies óra - veszel egy egyedi szíjat, és olyan lesz, amilyet akarsz + az óralap kinézete szabadon állítható. Nekem is púderrózsaszín a szíja, sokfélét lehet kapni. Szóval ha találtok nektek tetszőt tudásilag és árilag, akkor simán személyre szabhatjátok akármilyenre.

2021. nov. 9. 16:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. A nőies inkább arra vonatkozik, hogy nem úgy néz ki, mintha egy fekete téglát viselne a 160cm magas, vékony karú párom. (Kicsit ormótlan a legtöbb okosóra még férfi karon is; az apple watchnak pl vannak kisebb verziói.)

Nem a szín a fontos. :)

Én is gondoltam aktivitás mérőkre, de nagyon hasznos lenne, ha pl. látná a telefonhívásokat, üzeneteket, stb amikor mute-on van a telefon (a kicsit altatja, pl.).

2021. nov. 9. 16:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Húha.

Hát ez erősen szubjektív dolog és erősen maszkulin a fejlesztés iránya is mint ezt megállapítottad.

Erre nem igen van jó irány hogy listát hozzak melyik nőies.

Viszont az anyagi keret szűkös lesz. Ennyiért nehéz lesz válogatni pláne nőies darabokban.

Tudom túllépem a keretet de a Samsung új okosórája a sima (Samsung Galaxy Watch4) 40mm még mindig nagy de rózsa aranyban szép nőies szerintem.

Ezeknek a Samsung óráknak azért van egy komoly hátránya hogy csak Samsung telefonnal működik 100% ban.

Itt érdemes szétnézni még:

[link]

Valamint a design óra gyártók között érdemes szétnézni. Nekik lehet még jól kinéző okosórájuk.

Ha az árkategória marad akkor csak kínai a lehetőség kvázi vagy használt.

Nem forrta még ki magát, és nincs akkora kereslet még ezek iránt.

Hasonló cipőben jártam, de elengedtem az okosóra vonalat és a párom egy szép női órát kért. Úgyhogy egy fényevő citizen lett inkább, nem okos, de sose kell tölteni :)

2021. nov. 9. 16:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Jajj még annyit hogy ha megvan a kiszemelt óra csak a színe nem tetszik, mert fekete mind (szinte), ha le lehet cserélni a szíjat és általában lehet, ha amennyiben az standard óra stiftes, akkor kvázi bármilyen hagyományos órához kapható verzióra ki lehet cserélni.

Nincs új a nap alatt, a jó minőségű drága de nem kell hogy csilliókba kerüljön mert szép és/vagy nőies.

2021. nov. 9. 16:40
 5/7 anonim ***** válasza:
"Én is gondoltam aktivitás mérőkre, de nagyon hasznos lenne, ha pl. látná a telefonhívásokat, üzeneteket, stb amikor mute-on van a telefon (a kicsit altatja, pl.)." -> Ezeket a Mi Band 6-om is tudja. :)
2021. nov. 9. 18:02
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszt. A szin nem olyan veszes -tenyleg csak az, hogy egy kavescsesze atmeroju ora furan nez ki meg egy ket meteres izomkolloszuson is, nemhogy egy kis non... :) A samsungokrol hallottam (egy jo baratom beleszaladt ebbe), es bar szeretem a samsung telefonokat, most epp az nincs.

> Ezeket a Mi Band 6-om is tudja. :)

Hm, ez mar sokkal biztatobb. Viber, minden megy? (Mivel a kis human gyakran alszik, a telefon gyakran le van nemitva es ugy is marad, igy eleg nehez elerni a kedvesemet...)

2021. nov. 9. 21:49
 7/7 anonim ***** válasza:
SMS, telefon, ébresztő biztosan, a többit nem próbáltam még. Ír "app alertet" is, viszont szerintem Viberről nem értesít, mert most rányomtam és nem adta fel lehetőségként. Az már valószínűleg tényleg az okosóra kategória.
2021. nov. 10. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!