Van-e kedvező hatása az iPhone akkumulátorára, ha lassan (5W) töltöm?

Naponta kérdezik kétszer. De neked se lesz bajod tőle, a telefonnak sem, az akkunak sem.
Extra kíméletet nem fog jelenteni, feltölti és annyi.
Kiszámoltam, hogy a saját telóm ma fogom 1636-odik alkalommal gyorstölőre tenni reggelig. Tokban, melegedjen csak. 2017 április végén vettem.

"semmilyen hatása nincsen?"
De van! Feltöltődik az akksi! :D
Nem, nem lesz baja gyorstöltéssel sem az akksinak. Lassutöltéssel meg nem kíméled annyira hogy 2 év múlva feltűnjön, hogy mennyivel jobb az akksi.
Mire a következő telefonra váltasz ígyis-úgyis meg fog öregedni.
Ezeket olvasd el:
Üdv, egy iPhone 11 pro tulaj aki 2 év alatt 480 ciklust tett a telefon akkujába csakis gyorstöltővel és még mindig 91%-os az akksi.

istenem, miért olyan fontos ez?
és ha baja lesz? addigra úgyis új telefonod lesz, ha meg valaki éveken át nyúzza, egyszer úgyis akkut kell cserélni, akkor meg tök m1 hogy fél évvel előbb

Ha igazán védeni akarod az aksit, ne töltsd 100%-ra és ne engedd hogy 20% alá menjen, ne használd töltés közben. Az (Li) akumlátorok 40-60%-os töltöttségnél a legstabilabbak. Persze a töltés sebessége, melegedés is számít valamennyit, (pl annyi hogy ne párna alatt töltsd) de extrém eseteket kivéve elhanyagolható.
Amíg nem egy 4500Mah-s aksit töltesz egy 65-120 wattos töltővel(~20V-2,25A) pl 30 perc alatt 0-100%-ra majdnem mindegy hogy milyen gyakran töltöd gyorsan, a romlás nem számottevő, kivéve ha mit tudom én 8 évre tervezel.
A gyári töltője meg azért van hogy használd, arra van minősítve a telefon.

-Az első válaszoló kommentjét kiegészítve, a ciklusszám sokkal többet számít mint a fent említettek, de azért az akkumlátor terhelése sem mind1.
(4.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!