App Store: ha fizetési kötelezettség fedezet hiány miatt nem teljesül mi lesz?
Tegyük fel, hogy valaki megvásárol egy alkalmazást, amelyet kipróbálhat egy hétig, majd a próbaidőszakra jelentkezik. Ekkor tájékoztatást kap, hogy egy hét múlva, a próbaidőszak végén kerül megterhelésre a számla az éves előfizetéssel.
Ha valaki a próbaidőszakot nem mondja le és a próbaidőszak végén, az automatikus fizetés végrehajtódásának pillanatában nincs elég fedezet a kártyáján, akkor mi fog történni? Kötelezik, hogy oldja meg ezt a problémát és mindenképpen be kell fizetni az összeget?
Ilyen még nem történt velem, csak mostanában jópár ilyen "próbaidőszakos" alkalmazást próbáltam ki, melyek nem váltak be már a próbaidőszak kezdetén se és eszembe jutott: "mi van ha elfelejteném lemondani és jönne az egyéves, több mint húszezer Ft-ról szóló megterhelési értesítés.
A "teljes összeg későbbi levonásához" nem ragaszkodnak?
"Fogod és lemondod."
Akkor már mindegy lesz... ki kell fizetni később!
"Semmi nem történik, csak nem tudod majd használni az alkalmazást."
Meg a kártyát sem tudod használni semmi más alkalmazás vásárlására egészen addig amig fel nem lesz töltve pénzzel és ki nem lesz egyenlítve az az app vagy szolgáltatás amelyik vásárlásánál a fizetési folyamat elakadt. A fizetési módot újra be kell állítani azzal, hogy megadod a CVC kódot és a rendszer ellenőrzi van-e a kártyán elég pénz. Sokszor jártam így, mert mindig elfelejtem feltölteni vásárlás előtt a webes fizetésre szolgáló kártyámat :D
Szóval ha valamit nem mondasz le az ingyenes időszak vége előtt azt ki kell fizetned!
Esetleg a visszatérítési folyamatot indíthatod el.
De ahhoz előbb ki kell fizetned! :)
A Beállítások -› Felül iCloud -› Előfizetések lapon láthatod mire fizettél elő, itt le is tudod mondani. Nem kell az utolsó pillanatig várni! Ha mondjuk decemberben jár le, már most lemondhatod és nem fogod elfelejteni. Ettől még fogod tudni használni az appot az ingyenes időszak végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!