Android névjegyzék, Vezetéknév-keresztnév sorrend - hogy változtassam meg?
Ahogy rámentek egy új névre, felcseréli a sorrendet, az utolsónak beírt szó/név lesz a legelső. Nagyon zavaró, és sehol nem találom, hogy hogyan állíthatnám át - rákerestem, de általában nincs olyan menüpontom, mint amiket a neten javasolnak. Aki esetleg tudja a megoldást, kérem, ossza meg velem! :)
(Samsung Galaxy A8)
#1 a nevek mellé infokat is szoktam írni, így ez nem olyan egyszerű.
Név, mikor, milyen ügyben, egyéb...
És köszi a hozzászólást, de ez nem válasz a kérdésre.
Én így szoktam beírni egybe:
Kovács_Pistike_tudós
Kunszent_Márton_gázszerelő
Gipsz_Jakab_postás
Ezek garantáltan nem keverednek össze.
A probléma alapja az, hogy az összes tetves kontaktkezelő külön akarja kezelni a 2-3 nevet. Erre jó ötlet a hármasé, mert akkor már egy név marad.
De az eddigieket is rendbe tudod tenni: a címjegyzékből csv fájlt exportálsz,
contacts.google.com
Ezt Excel tudja importálni és utána az oszlopok alapán összevonhatod, áthelyezheted a már beírt neveket. Én pl. rendesen írom be a neveket pl. Kovács Béla, de az egészet a family name rovatba. Utána a csv visszatölthető a kiürített címjegyzékbe.
A csv megfelelő mentése lesz macerás, ha nem vagy még vele barátságban. Ha igen, akkor 10 perc alatt megvan és utána már megfelelően kell csak felvenni az új neveket.
Az lenne a cél, hogy úgy jelenítse meg, mint ahogyan én beírom. Nincs First és last name rovat, egy sáv van, és ő dönti el, hogy az utolsó szót előre veszi. Nem szeretném az egész kontaktlistámat átszerkeszteni.
Vannak típusok, ahol egyszerűen be lehet állítani, hogy (last,first) vagy (first,last) legyen a beállítás, na ezt keresem én amit nem találok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!