Sd-kártya hibát jelez ki a samsung mobilom, azt írja formázni kellene. Mit tegyek (folyt. lent)?
Figyelt kérdés
Tele van képekkel, videókkal, nem formázhatom. A laptop sem érzekeli. Totál analfabéta vagyok a témában.
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne vesszen el a sok emlék a memóriakártyáról?
2021. szept. 22. 17:33
1/9 anonim válasza:
Kiveszed a telefonból, belerakod egy usb-s kártyaolvasóba, amit egy windowsos PC-be bedugsz, majd chkdsk x: /f /s , x=meghajto betüjele.. Kivárod, mig rendberakja, és mehet vissza a telóba.
2/9 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszoló, nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget. Csak még annyit segíts légyszi, mi az a chkdsk? Illetve a /f/s ? Tényleg kuka vagyok.
2021. szept. 22. 18:11
3/9 lali24 válasza:
a chkdsk egy windows alatt meghívható program, ami nagyon sokat tud és nagyon sokmindent lehet vele művelni.
a f/s pedig utasítás a chkdsk programnak.
4/9 A kérdező kommentje:
Mostmár értem, kipróbálom!!! Még egyszer nagyon köszönöm Lali! 🙂
2021. szept. 22. 21:13
5/9 A kérdező kommentje:
Jajj még egy kérdést szabad? Akkor is tudom használni ezt a programot, ha egyáltalán nem ismeri fel ezt a "meghajtót" a gép? úgy értem mintha ott se lenne, semmi.
2021. szept. 22. 21:55
6/9 anonim válasza:
A 1. voltam, ha nem ismeri fel az azért lehet mert nem kompatibilis vagyis nem FAT32-es vagy NTFS filerendszer van az sd kártyán, az baj. Akkor ez a módszer nem müködik.. De azt én egy telefon esetén elég egyedi esetnek tartom. Inkább azt próbáld ki kedves kérdező, ilyen usb-s sd kártya olvasóba más egyéb sd kártyát felismer-e a windows, mert alapból fel kéne, amit boltban kapni lehet azok alaból fat32-re vannak formázva, azokat 32 Gb-ig fel kéne. De pl. a 32 bites xp nem ismeri a 64 gb-os sd-t az már normális. De win7 azt is kezelni, gondolom 32 gb alatti sd-ről lenne szó.
7/9 anonim válasza:
Ami kimaradt az egészból, start menü, majd cmd-vel lehet előhozni a parancssort a windows-on, oda kell beirni a chkdsk x: /f /s parancsot, majd kivárni, amig befejezi.
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!! 😊😉
2021. szept. 23. 16:08
9/9 A kérdező kommentje:
Mentek a zöld pipácskák!!
2021. szept. 23. 16:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!