Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik telefont ajánljátok? X...

Melyik telefont ajánljátok? Xiaomi Redmi Note 9 pro Xiaomi Redmi Note 10 pro

Figyelt kérdés

Szeretnék beszerezni, egy új telefont hamarosan és nekem ez a két telefon keltette fel a figyelmemet.

/Xiaomi Redmi Note 9 Pro/ /Xiaomi Redmi Note 10 Pro/

Mivel mind a kettőben elég jó kamera van. Ami nekem fontos szempont!

Elsősorban azoktól várnék véleményt akinek van/volt ilyen telfonja!

(Plusz még azt is leírhatja, hogy holvette mikor és mennyiért!)

2021. szept. 16. 16:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#3-as

Nyílván nem. De amellett a másik három kamera is, jónak tűnik, így összeségében elég jó képeket készít, ahogy láttam vélemény videókban.

(És 100k alatt van, egyes boltokban..)

A többi telefonnal kapcsolatban van valami tapasztalatod, vagy mi alapján ajánlottad őket?

2021. szept. 18. 16:28
 12/20 anonim ***** válasza:

3-4 is vagyok egyben :)

Tesztek alapján ajánlottam.

Egyes boltokban az azt jelenti hogy szürke importos. Amivel addig nem lesz baj ameddig működik a telefon. Ha baj lesz akkor imádkozni kell leginkább.

Ha magyar áraknál olcsóbban akarsz akkor Eu ból kell venni, és meg kell nézni hogy más országból EU -n belülről származó telefon esetében mik a garanciális feltételek. Szerintem Xiaomi nem nagyon engedi ahogy a samsung sem. Szürke importosok esetében ez ugyan úgy él, azaz nincs gyári garanciád. Max a bolt ad elvileg 1 évet...

Realme 8 Pro:

[link]

120k alatt lényegében ha az ár értéknek legjobban megfelelőt keresel akkor szinte csak kínait kapsz. Xiaomi, Realme ami még olcsóbb. Oppo, vivó meg mitudom én még mik vannak.

Samsung egyes modeljei elérhetőek de nem ár érték bajnokok.

Bár az A22 5g egy titkos favorit. Bár a kamerán sokat spóroltak.

Ha hosszú távra keresel telefont akkor nem kínait néznék.

Paraméterek alapján itt is tudsz keresni telefont: (Ár nincs benne mert csak kezdő árakat tudnak nyilvántartani, a végfelhasználói árak régiónként folyamatosan változnak.)

[link]

2021. szept. 18. 17:45
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Most egy Huawei Y5 van ami 3 éves lesz. Még bírja többnyire, az akumlátorral vannak gondok.

Nemtudom egyáltalán egy telefonnál manapság mennyire lehet, hosszútávra tervezni.

Mennyi mindent fejlődik a technika 5 év alatt is!

(Frisebb operációs rendszer, optimalizálások, kamerák, stb..)

Ebből kifolyólag 3-5 évre tervezek egy telefonnal..

Csak kibírja egy kínai telefon is, ha nem fogok ki egy "hibásat", ami mondjuk előfordulhat bármely más márkánál is. (igaz kisebb az esély)

2021. szept. 18. 18:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Olcsó telefonok esetében 2 évvel számolnak. Xiaomi Redmi is bőben az a kategória. Oppo pláne. Nem véletlenül drágább Xiaomi esetében a mi széria ugyan olyan paraméterek mellett...

Ha 2 éven túl is bírja és jó akkor az áldás.

Redmi támogatása 1 év. 1 éven át kapsz OS frissítést, aztán vagy lesz vagy nem, MIUI frissítése nem az Os frissítését jelenti.

Ha többet kapsz ennél akkor isten király császár. Bár hozzá teszem hogy a Samsungon kívül talán a OnePlusz ebben még ami jó.

NEm beszélve az Apple -ről.

3-5 évnél már inkább Samsung/OnePlus felé nézelődnék, bár nincs tapasztalat hogy a OnePlus Nord széria mit tud hisz még a széria 2 éves sincsen.

5 éves időtállóság régebben csak a csúcskészülékeknél volt meg.

Mekkora lesz az SW oldalról megkövetelt fejlődés azt nem tudjuk. Ugye manapság a 4 Gb ram a minimum Androidon. 4 éve 2 GB volt akkor 3GB isten császár volt. Manapság a 6Gb az isten császár, 8Gb az már több mint elég. Most!

Hosszú távú terveid esetében még inkább a Samsung felé lépnék.

Kínában nagyon ügyesen ellesték a mobilgyártás fortélyait. NEm hiszem hogy a gyártási kihozatalnál nagy különbségek lennének. Pláne hogy a Xiaomi elsősorban Indiában gyártja a telefonjait.

Valahol el kell olcsósítani és ez nem csak a munkaerőben nyilvánul meg.

Gondolom noname alkatrészekben is. Csak hát ezek nem annyira javítható készülékek. Ezért a 2 év. Nekem 2 xiaomi adta meg magát mielőtt 2 éves lett volna...

2021. szept. 18. 23:51
 15/20 A kérdező kommentje:

Milyen Xiaomi-d volt ha szabad tudnom?

Nem lehet, hogy azért, az évek múlásával javulnak ezek a telefonok is.. Azért én kizárt dolognak tartom, hogy egy 100k-s telefon nebírná min 3 évig.

Manapság, ha telefont akarsz venni min 3 évre az már 150k körül van? Vagy hogy van ez?

Régi telefonok sokkal jobban bírták..

2021. szept. 19. 09:30
 16/20 anonim ***** válasza:

#15 Note 4 -em volt és egy MI a2. Olcsó telefonok voltak második telefonnak.

Kínában amit lehet olcsósítanak. Minden elektronikában. Ezt sok nyugati termék is megsínyli. Kedvenc perifériám a Logitech egerei a szar kínai mikrokapcsolók miatt egy évet se bírnak sokszor. Dolgozom velük napi használatban vannak. ÉS volt amelyikben én magam cseréltem ki a mikrokapcsolót, mert meguntam visszaküldözgetni. Azt hiszem 50-100Ft volt darabja mikrokapcsolónak, mert elegem lett hogy mindenbe a szarokat teszik.

Telefonok ára sem úgy alakul hogy csak a matek határozza meg.

Amennyiért el tudják adni.

100k régen jó középkategória volt, ma a középkategóriának talán az alja.

Régen is a prémium darabok bírták jól. Olcsók nem.

Ne a 15 évvel ezelőtti nokiákra gondoljunk, ott nem a ultra olcsósítás volt a lényeg. Most az. Mindenbe ami nem prémium a lehető legolcsóbbat teszik.

Árazást meg kategóriának mgeflelően lövik be. Köztes része a hanszon. Ha 100Ft -al olcsóbb egy telefon gyártása akkor 1 millió telefon esetén az 100millió HUF ot jelent. Szemmel is látható összeg. Meg is fogják lépni.

Redmi széria az olcsóságról szól, Poco szintén, ha minőségi jó kínai telefont akarsz azt ugyan úgy meg kell fizetni. Xiaomi MI széria sokkal jobb. pl.

2021. szept. 19. 14:47
 17/20 A kérdező kommentje:

Oké, itt van pl a Xiaomi Mi 11 Lite azt mondod a Mi szériák jobbak. Jelenleg kb 90 ezertől kezdődik az ára.

Ezzel szemben Redmi Note 10 Pro-nak 98 ezertől.

Kb annyi a különbség, hogy a Redmi Note 10-nek jobb a kamrája összeségébe.

Viszont akkor maga a telefon hamarabb tönkre megy, mint egy olcsóbb Mi széria?

(Talán ami jobb lehet a Mi ben, hogy a kijelzője nagyobb felbontású...)

2021. szept. 19. 15:36
 18/20 anonim ***** válasza:

Az egy lózung hogy 108 Mpx.

Pont elég lenne 20 is , inkább mást tudna normálisan.

Nekem 48 Mpx, de a holdat nem tudom lefotózni , olyan szar kép lesz.

2021. szept. 19. 16:16
 19/20 anonim ***** válasza:

#17 Nem tudom mi van a Mi ben pontosan, de pont erről beszéltem, hogy az árazás sok minden mást is követ. Magyar árakat meg ne is nézd egy világpiaci szinten. Össze vissza vannak meg Európában is magasnak számítanak a magyar árak.

Note 10 Pro 110. Szürke importos árakat ne hasonlítgasd semmivel. Az azon múlik honnan szerzik.

Mi 11 lite hivatalos ára induláskor magasabb volt.

Minimális volt a különbség de pont erről beszélek.

Kevesebbet ad HW fronton még is árban nagyon közel vannak.

Vajon csak az Mi jelet fizeted meg?

Többet ad... Tartósabb lesz. Sok ismerősöm nyúz Mi 9 -et mai napig és azok jók. Redmik meg hullanak.

2021. szept. 19. 16:24
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Én ez alapján néztem:

[link]

[link]

Szürke importos telefonok, akkor rosszabbak? Akkor az sem mindegy, hogy egy telefont 95k vagy 110k veszek meg?

(Bocsánat, hogy ennyit értetlenkedek, csak ha már veszek valamit, akkor abból már jót vegyek)

2021. szept. 19. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!