Mennyiért lehet eladni most egy iPhone SE 2020-as telefont? Mennyi most a reális ára?
#1 Azért ennyiért biztosan nem adnám oda kitűnő állapotban… ennyiért sok helyen még 7-est is látok hirdetve…
Most néztem meg marketplace-en és 100ezer alatt nem igen láttam hirdetve ezt a telefont.
Nyilván 60 ezerért azonnal elvinnék, ennyiért én is megvenném bárkitől 😀 Csak szerintem egy telefon amit az Apple jelenleg is 180 ezerért árul, ráadásul olyan állapotban van, mint amikor kihozza valaki a boltból, úgy gondolom kicsit többet ér 😄
De pont ezért tettem fel a kérdést, hogy mások véleményét is meghallgassam, lepontozni nem fogok senkit 😄
Én mindig úgy számolom a használt készüléket, bármi is az, hogy nekem max. a nettó új ár felét éri meg. Ha nem adják ennyiért akkor inkább veszek újat. Azért a nettó ár a bázis mert az ÁFÁ-t úgyis visszaigénylem, és azért a fél ár, mert ha attól drágább akkor már inkább legyen új, én szedem le róla a fóliát, és nulláról indul a garancia.
A 64 gigás SE most az árukeresőn bruttó 145e körül van, 145/1,27/2=57 ezer, kerekítve legyen 60e. Nekem ennyit érne most.
"90-100e körül mennek a használtpiacon."
Annyiért látsz hirdetéseket. Ami azt jelenti, hogy annyiért már nem viszik. Alatta viszik, azért nem látod az olcsóbb hirdetéseket.
Tudni kell értelmezni.
" Azért ennyiért biztosan nem adnám oda kitűnő állapotban… ennyiért sok helyen még 7-est is látok hirdetve…"
Igen, azért látod sok helyen hirdetve, mert nem viszik.
Ha eladni akarsz, sose azt nézd mi a maximum ár a piacon. És ahogy írtad, nem is akarod eladni. Akkor mi a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!