Valamit részletre szeretnék venni és nem a saját nevemre, így az illető pl egy mobiltelefon esetében mivel az ő nevére lett vásárolva “bele lát” úgymond?
Mibe lát bele?
Mert, ha abba, amit gondolok, akkor te vagy a legidiótább kérdező, prfig jó sok van belőlük.
Úgy értem van bármihez a telefonnal kapcsolatban hozzáférése jobban velem szemben, mivel az ő nevére lett vásárolva? Van ebből nekem valami hátrányom később ha másnak a nevén van?
Nem kifejezetten arra értem amit a telefonon csinálok
Formálisan az ő tulajdona, és te illetéktelenül használod. Nem úgy veszem ki a szavaidból, higy ez vele egyetértésben történt.
Ha nem írtatok egymás között szabályos szerződést a használatról, akkor magának követelheti, elvonhat tőled minden jogot. Hozzáférhet a tárolt adatokhoz, híváslistához stb. miután átadtad neki.
Ha jelszóvsl, ujjlenyomattal védett, követelheti a feloldását.
Ha ellenállsz, a szolgáltató kérésére letilthatja.
Jó lenne, ha a kérdező konkrétabb kérdéseket tenne fel az adott kételyekkel kapcsolatban....úgy tutibb válaszokat lehetne adni.
Ha csak annyi, hogy az ő nevén van...akkor nem lát bele semmibe, mert ahhoz a te telódat (vagyis a szóban forgó készüléket) kellene használnia. Persze, ha bemenne a szolgáltatóhoz, akkor lehet, hogy megtudhatna bizonyos adatokat, de ezek többsége is jelszavas. Az csak 1 dolog, hogy az ő nevére lett véve...gondolom hozzájárult ehhez. De,szolgáltatókkal valszeg te magad vagy kapcsolatban, te magad vagy szerződve, a te nevedre...ilyenkor az nem számít, hogy ki a készülék tulajdonosa. Ha a szerződés a te nevedre szól,és ő érdeklődne bármiről is , mint a készülék tulajdonosa, elhajtanák a rákba, mert nem tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!