Miramare4 kérdése:
Hogyan tudom közölni a földrajzi helyzetemet (GPS-koordinátákat), ha segítségre van szükségem? Magyarországról.
Figyelt kérdés
Androidos telefonom van, a google-maps állandóan tudja, épp hol vagyok. Csak én nem tudom. És főleg azt nem tudom: hogyan tudnék egyszerűen - felhasználva a telefonomban egyébként is meglevő adatokat - másokkal hely-adatokat közölni. Pl. a mentőkkel?#mentőknek GPS küldése #GPS koordináták küldése telefonról #Android - GPS
2021. júl. 18. 13:36
1/7 anonim válasza:
Megnyitod a Térkép alkalmazást, majd a keresősáv jobb szélén a körre (profilkép) koppintasz. A megnyíló menüben ott lesz a Helyzetmegosztás menüpont.
3/7 anonim válasza:
ÉletMentő alkalmazás. Híváskor automatikusan mutatja a helyed pontos koordinátáit a mentők felé.
4/7 anonim válasza:
Ha csinálsz egy fotót, annak az adataiban meg tudod nézni a GPS koordinátákat, ahol készült, ha a térkép alkalmazásban nem találod.
5/7 anonim válasza:
Már a 112 hívásakor is megkérdezi a telefon, hogy engedélyezem-e a helyadatok átadását.
(Legalábbis 2019-ben így volt, amikor hívtam őket)
6/7 anonim válasza:
- A google mapson hosszan nyomsz a helyzetedre, lerakja a babát és alulról felhúzod a képernyőt, ott lesznek koordinátáid!
- Ha felhívod a 112-t akkor a telefon ki fogja írni a koordinátákat és csak be kell olvasnod a központosnak. Illetve el is lehet nekik küldeni és akkor a központos pontosan látja hol vagy!
- Vagy töltsd le az ÉletMentő appot a telefonodra!
7/7 anonim válasza:
Az Androidos telefonokban kb. 2010 óta benne van az AML szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy a jogosult szervek a hívás során távolról lekérjék a telefon GPS-pozícióját. Ez az EU-ban már mindenhol működik, úgyhogy a segélyhívó központból le tudják kérdezni a pozíciód, neked semmit nem kell bediktálnod (egy sérült vagy pánikban lévő segélykérő nem is biztos, hogy megbízhatóan tudná közölni a pozícióját).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!