Eladó mobiltelefon paraméterei?
Milyen fontosabb paramétert kell megadni, ami igazán számít?
(Márkán és méreten kívül?)
Pl. kamera megapixelje mehet?
Hátlapi kamera, selfi kamera, belső tárhely, RAM, akkumulátor, milyen Android/iOS van rajta jelenleg, a töltöcsatlakozója milyen (micro USB, C, stb), milyen SIM jár bele.
Bár igazából elég lenne azt, hogy pontosan milyen telefon, hogy melyik változat (pl Samsung Galaxy A50 van 4 féle is ha csak a belső tárhelyet és a RAM-ot nézzük), meg milyen a jelenlegi op rendszere, de a használt telefont keresők sokszor lusták ezeket megkeresni, majd szóval jobb, ha minél több mindent kiírsz.
Ilyen pl, ha az összes szpecifikáció ott egy telefon alatt:
Android esetén 4 gb ram a minimum. Tárhelyből se tanácsos 64gb alattit venni.
A kamera megapixelszáma nem mérvadó.
Tulajdonképpen a pontos típust, illetve az IMEI számot szerintem elég lenne megadni, plusz ezekről képeket.
Pl.:
Ha iPhone, könnyeb dolgod van: iPhone SE 2020, 64GB. Ennyit elég írni
Ha android akkor: Xiaomi Redmi 7 3/32GB, fekete, Android 10.
Ez nyilván függ attól hogy mit lehet az adott eszközön konfigurálni is.
(3/32GB = 3GB RAM és 32GB tárhely)
Ha független, azt is írd oda. (Azt is hogy fel lett oldva a függőség, vagy gyárilag olyan!). Esetleg még a vásárlás országát, ha nem itthon vetted. Rendeléssel ugyanez.
A telefon pontos hiányosságait, hibáit (doboz megvan? Eredeti töltő, simkártya tű megvan?), hogyan volt használva (tokvan, fóliával?).
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha tévedtem/kihagytam valamit akkor a többiek kiegészítik/kijavítják úgyis :)
Ja, hogy te most telefont akarsz használtan eladni?
Oké, én azt hittem, hogy venni akarsz, csak nem tudod, milyen feltételek alapján szűrj...
először én is túlagyaltam, de az átlag vásárló csak a színér, tárhelyet nézi, meg hogy mennyire karcos, sérült.
Ha nagyon érdekli akkor úgyis rákérdez és akkor arra válaszolsz.
amúgy a nővérem adott el egy iPhone 6s-t, de csak annyit írt rá, hogy 16 GB tárhely. Meghirdette Face-n, amit én is láttam, de keveselltem az adatot. 20.000-ért adta el, de lealkudtak belőle 5.000-et.
De mindenesetre innen jött az ötlet, hogy feltegyem a kérdést, szóval ha esetleg egyszer én eladok telefont, akkor tudom miket fontos kiemelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!