Nem túlzás ez kauciónak?
Figyelt kérdés
Venni akartam részletre egy telefont. Az előfizetéssel amivel kiakartam hozni 290 lett volna, mivel ez az első előfizetésem ezért kauciót számoltak fel a telefonra, ami 240 lett volna. 22 hónapos részletre akartam kihozni. Ennyi erővel azt is mondhatta volna a csávó, hogy nekem nincs részletfizetés. Most, ha zsebből nem tudok kifizetni 290-et hirtelenjében, akkor 240-et kitudok majd?? Szerintem a telefon fele, max 150k bőven elég lett volna. Ezzel csak én járhatok rosszul. Ha nem fizetem a részletet, akkor letiltják a telefont és rámküldik a zsarukat, ha meg fizetem és összetöröm, akkor meg ugyanúgy kell fizetnem a törlesztőrészletet. Szerintem kauciónak elkérni valami árának a 80%-át kicsit vicces dolog...2021. júl. 5. 18:22
1/29 anonim válasza:
Telekomnál dolgoztam, akkor kellett részletfizetésnél ilyen nagy összeget fizetni, amikor az adott ügyfélnek még nem volt előfizetése, vagy még nem volt elég ideje mobil, vagy otthoni előfizetése.
2/29 A kérdező kommentje:
Ez az első előfizetésem. Eddig kártyás csomagom volt szüleim nevén.
2021. júl. 5. 18:36
3/29 A kérdező kommentje:
De szerintem ez akkor is túlzás. Majdnem 2 havi túlóra nélküli fizum.
2021. júl. 5. 18:36
4/29 anonim válasza:
Akkor az lesz a probléma, sajnos ezen nem lehet változtatni, a mobilszolgáltató rendszere számolja ki azt az összeget és ettől nem tudnak eltérni.
5/29 A kérdező kommentje:
Lehet jövőhónapban akkor kifizetem majd a teljes árat, oszt nem szarozok a részletfizetéssel.
Lehet olyat? Vagy mivel új előfizető vagyok a 290-es árra még felszámolnak akkor is valamit?
Meló után mentem oda, + miután bemondta a 240-es árat azon voltam, hogy ne sírjam el magam ott helyben, szóval nagyon nem tudtam már figyelni. :/
2021. júl. 5. 18:47
6/29 anonim válasza:
Zseniális döntés 2 havi fizetésünkbe kerülő telefont venni.
7/29 A kérdező kommentje:
Igaz-e? Szerintem is.
2021. júl. 5. 18:48
8/29 anonim válasza:
Egyösszegben is ki tudod fizetni a készüléket és akkor nem kell fizetned semmi mást ha előfizetést vállalsz mellé hűségidővel, valamint a készülékkedvezményt így is megkapod.
Egyébként tényleg nem a legjobb döntés 2 havi fizetésért telefont venni, vannak középkategóriás telefonok 100 ezer forint körül, ha nem érdekel téged az, hogy nem iPhone.
9/29 A kérdező kommentje:
128 gigás Samsung galaxy s21+-et néztem ki.
2021. júl. 5. 19:01
10/29 A kérdező kommentje:
Iphone X-ről váltok, szóval a középkategória visszalépés lenne.
2021. júl. 5. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!