Kártyafüggetlenítés?
Van egy készülékem, ami ismerősömtől kaptam. Sokáig csak amolyan mellék telefonként használtam, SIM-kártyát nem tettem bele. Most azonban kíváncsi voltam, hogy független-e, beletettem egy telekom-os kártyát és nem az, függetleníteni kell.
DIGI SIM-kártyát szeretnék...Hogyan megy a kártyafüggetlenítés? Milyen szolgáltatóknál függetleníthetek? DIGI-nél tudok? Vagy igénylek egy kártyát mondjuk Vodafone-tól vagy bármelyik más szolgáltatótól és azzal függetlenítem, majd bele tudom rakni a DIGI-s kártyát is és működni fog?
Tudják szabályozni, hogy meddig legyen független? Ha pl. már nem használnám a mondjuk Vodafone-os kártyát (tehát megszüntetném), akkor még független marad?
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
Szia!
Ha már nincs garancia, vagy hűségidő, meg ilyenek, akkor vidd be egy mobilos üzletbe, és ott segítenek neked a függetlenítésben.
Vagy ha szolgáltatótól származik a telefon, akkor vidd el ahhoz a szolgáltatóhoz, ahonnan a telefon meg lett véve, és mond, hogy függetleníteni szeretnéd. Pár perc alatt megcsinálják.
Nem a kártyát kell függetleníteni, hanem a készüléket. Az, aki megvette az adott szolgáltatótól a telefont, az tudná a szolgáltatónál levetetni a zárást.
De van, amelyiknél GSM szervizekben is megteszik az eredeti tulaj nélkül.
Az első ingyen van, a második fizetős.
Nem tudom, hogy honnan származik a telefon és már nem tartom a kapcsolatot azzal a személlyel, akitől kaptam a telefont.
"Nem a kártyát kell függetleníteni, hanem a készüléket." Igazad van.
Online nem lehet függetleníteni?
GSM szervizekben nem fog segítségre lelni, tekintve hogy a "sutyi" függetlenítés illegális, és egyik GSM sem olyan hülye, hogy ezt még mindig folytassa, amikor a szolgáltató ingyenesen megteszi.
Így viszont, hogy nem tudni, melyik szolgáltatótól lett véve a telefon, végig kell próbálnod egyesével őket. Aztán, ha a telefon papírjai megvannak, beviszed az egyik üzletükbe, és ők megcsinálják neked.
A Telekom pont nem kér papírt, de ha jól értettem, a tiéd nem Telekomos, mert azt a kártyát nem fogadja el.
"Lehet, megveszed a függetlenítő kódot és beírod." - Keresgéltem, de ilyet még nem találtam, hacsak nem $60-ért, ami irreális összeg.
Ha pl. veszek valakitől egy telefont és nincsen meg a papírja (és tegyük fel, hogy tudom, hogy melyik szolgáltatónál lett vásárolva), akkor nem fogják függetleníteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!