Másokat is hív egy privát szám hívó azonosító nélkül?
Több hónapja hívogat egy ismeretlen szám.
Nem szól bele de kivehető hogy egy lány hangja, mivel korábban ilyen debil módon nyögött néha a telefonba hiába kértem beszéljen értelmesen nem tette.
Máskor meg az a tipikusan felismerhetővé vált háttérzajt produkál, mintha direktbe zörgetne több dolgot hogy idegesítsen vagy mi.
De volt korábban hogy egy nap 6x hívott, úgy is hogy kinyomtam.
Direkt emiatt csináltattam új számot de hiába mert megtalálta. Teljesen új számomat megtalálta.
Mostanában nem hív annyiszor de felbosszantott hogy megint ő az.
Nincs rossz akaróm, nem tudnék olyat aki ilyesmi örömet okozna neki.
Nem hiszem hogy csalók mivel többször felvettem neki és sosem tapasztaltam változást a telefonomon. De kivehető hogy egy lány lehet.
Ma is hívott és megint ő volt de gyorsan kinyomtam.
Néha reflex szerűen felveszem mert bárki kereshet munka miatt és volt egyyszer hogy priváton hívtak úgy hogy nem jelzett ki számot.
Sajnos itt megpróbáltam mindnet de letiltani sehogy nem tudom.
Random időben hívogat. Nem jelez ki számot így nincs mit letiltani, más számoknál ott van a blokkolás opció de ennél nincs.
Ki lehet ez és hogy találta meg még az új számomat is sőt gyorsan szinte, hetekkel utána hívott először..
Soha nem szólt bele semmit, néha mondom nyögött de mintha direkt és elején hallottam hogy motyorgott valamit mintha elmorzsolja a szája alatt a szavakat hogy még véletlenül se értsem.
Mást hív ilyen privát szám?
Már amikor az új számomat is megtalálta esküszöm pánikoltam kicsit, nehogy valami rosszakaróm legyen.
"Teljesen új számomat megtalálta."
Akkor "találja" meg a teljesen új mobilszámot egy illető, ha az publikus (a szolgáltató(k) adatbázisában egy kereséssel kidobja a számot), és aki hív tudja, hogy kit akar hívni (név+lakcím szükséges ehhez)...
Tehát az illető igazából 3 okból találhatott meg:
1)
Korábban is publikus volt a számod és az illető visszakereste vele a címedet, amely után egy számváltás esetén egy ismét publikus szám megtalálható egy szimpla lekérdezéssel a szolgáltató(k) adatbázisában. Ehhez egyébként az illetőnek elég elvetemültnek kell lennie, mivel szám alapján a lakcím csak név/város/utca szintig kereshető, ez viszont fordított kereséshez kevés és csak próbálkozással deríthető ki a házszám, illetve ha van emelet/ajtó...
2)
Tudta korábban is (valamilyen okból) a címed, amely alapján a publikus számok lekérdezhetőek.
3)
Te magad adtad meg neki (talán közvetve) a számod. (Közvetett szám megadás alatta arra gondolok, hogy megadtad a számod egy ismerősödnek, akinek a mobiljából 'kilesete' az a valaki a számod, aki zaklat. Pl valamelyik ismerősöd gyereke is lehet elvileg, de csak tippelgetek, nem gyanúsítok...)
...
Ha az, aki zaklat valamilyen úton tőled szerezte meg a számod, akkor nemigen tudod kivédeni azt, hogy egy eseteleges újabb számcsere után is újra zaklathasson.
Viszont ha úgy cserélsz ismét számot, hogy már ne legyen publikus a számod, akkor az illető már nem tudja agy egyszerű lekérdezéssel az új számod ismét kideríteni. Illetve légy körültekintő, kinek is adod meg a számod...
Megjegyzés:
Ha itt
rákeresel a számodra és kidobja eredményként az oldal a neved, akkor a számod publikus. (Igen, ez egy konkrét szolgáltató weboldala, de ez is minden szolgáltató adatbázisában keres, illetve ez a legtöbb elérhető infót kiírja, míg a többi szolgáltató oldala több infót rejt el...)
1.Nagyon köszönöm a terjedelmes válaszod.
Most eléggé beparáztam de érdekes mostanában alig hívogat mint annó.
amúgy az oldal épp nem üzemel ahogy látom de durva ha tudja a lakcímemet is mert senki ismeretlennek nem adtam még meg a számomat.
De a telenornál lekérdeztem ha jó oldalt nézek épp és 0 találatot dobott ki szerencsére.
Eddig még csak hívogatott szerinted van esély rá hogy smst is fog küldeni vagy rosszabb is? MErt ez hónapokon át ment sokszor még úgy is hogy teljesen ignoráltam.
Illetve légy körültekintő, kinek is adod meg a számod.
az vagyok mióta kaptam új számot. egyedül a családom tudja meg a legjobb barátnőm, senki más ezért nem is sejtem ki lehet ez
Esély az van rá, hogy SMS -t is küldjön, de szerintem ennyire nem kell pánikba esned.
Tényleg elképzelhetőnek tartom, hogy azok közül valakinek a készülékéből olvasta ki egy gyerek a számod, akinek megadtad. Ez egyébként is elég gyakori a telefonbetyárkodások közt... Az pedig, hogy csökken az ilyen hívások gyakorisága azt is jelentheti, hogy kezdi megunni aki csinálta (tényleg egy unatkozó gyerekre utal).
6.másik számomon volt egy nap 6x is hívott sőt este 22:20 körül is még.
mindig ugyanaz a zaj volt benne.
mostanában már épphogy egy nap hív egyszer múltkor is hívott elfelejtetem hogy ő lehet felvettem hallottam a zajokat tudtam hogy ő nyomban kinyomtam. utána nem is hívott. de durva hogy ilyen sokáig kitartana valaki ilyenben
6.valószínűleg is hogy gyerek lesz nem tűnt valami pénzlelopós csalóknak, eleve gyerek hangja volt néha amikor megszólalt, meg olyan kislányos.
lehet az is hogy értelmileg sincs toppon mivel csak nyögni tudott, vagy az orra alatt motyorászni hiába kértem régen hogy érthetően beszéljen már, meg az a tipikus irodai háttérzaj amiket mintha direkt generálni pl.zacskó zörgetés, agresszív billentyűzet nyomogatás, valaminek a kopogása stb..
és mindig ugyanazok szinte de hallani hogy ott egy gyerek van.
de már annyira nem félek mert látszik azért hogy kevesebbszer hívogat de még nem adja fel az a fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!