Valaki ajánlana jó programot amivel saját zenét tudok felvenni?
A telefon tényleg nem erre való. Alapvetően nem olyan rossz a mikrofonjuk (telefonálásra/videóhívásra/diktafon helyett megfelel), de pont a zajszűrő funkció fog neked első körben gondot okozni (elnyomja a háttérben szóló zenét/zajt), utána ha ezt egy programmal megkerülöd (mert meglehet), akkor pedig azzal lesz bajod, hogy a felvétel "zajos" mivel pici a telefon mikrofonja, nem épp stúdió minőségű hangrendszer van benne, ja és persze...
...
Bár én minderről tudok, de nekem nem is a stúdió kiváltására kellett egy jó megoldás telón. Tehát tudva, milyen a hardver, az is plusz gondot jelent a hardver kevés (messze nem stúdió szintű) képességének kihasználása során, hogy a legtöbb alkalmazás szanaszét tömöríti az amúgy sem tűéles hangot...
...
Szóval a tömörítés még pluszban ront a telefon egyébként is kevés tudásán.
Tehát ha csak jobb minőségű beszélgetés felvevőnek kell (pl interjú készítés), még akkor sem biztos, hogy egy telefon elegendő lesz.
A komolyabb hangminőség pedig tényleg csak álom. Egy program sem lesz alkalmas arra, amit vársz, mivel a hardver sem alkalmas rá. Azt pedig semmilyen alkalmazás nem tudja javítani...
(Ez kb olyan, mint az a hülyeség, hogy "letölthető RAM").
És még tegyük hozzá, hogy a belépő szintű cuccok sem valami fényes minőségűek sokszor, mert ami podcastra, beszédre elmegy, az zenéhez nem lesz elég jó. Sztem az usb-s mikrofonok többsége eleve kiesik.
Ha neked lennék, akkor a 3-asra hallgatnék: kell egy relatív jó usb-s hangkártya, egy rendes mikrofon, kábelek, valami állvány. (A kézben tartott, színapdi mikrofonok szintén csak mérsékelten alkalmasak, legalábbis az olcsóbbja biztos nem.)
Érdemes használtat nézni, a 3-4 évvel ezelőtti középkategóriás holmik ma már olcsón elérhetők.
De mielőtt bármit is vennél, tanulj erről a témáról többet, tele a youtube ilyen videkkel. Az egy tévhit, hogy "bárki meg tudja csinálni". Nem rakétatudomány, de ez mégiscsak egy szakma, zenei és műszaki oldalról is van mit megtanulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!