Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Utaltam egy telefonra 80ezret...

Utaltam egy telefonra 80ezret de akitől vettem az le tiltott és a telefont se kaptam meg , ilyenkor mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

2021. jún. 9. 23:46
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Rendes embertől vásároltam, nem is értem, több éve utalással csinálok mindent, ilyen még nem volt, a rendőrök meg semmit nem csinálnak mert hogy ön szándékomból utaltam
2021. jún. 10. 00:06
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Bankodnál tehetsz bejelentés, hogy csalásról van szó. Esetleg “véletlen utalás”. De minél előbb. Ők vissza tudják küldeni a pénzt, ha még nem tüntette el.

Egyszer elírtam egy számot utalásnál, 300.000Ft-ról volt szó. 2 hét után derült ki, hogy nem érkezett meg annak, akinek küldtem volna. Bejelentettem a bankba és 3 napon belül a számlákon volt a pénz. Jelentsd be, hogy csalás áldozata lettél, esetleg feljelentés!

2021. jún. 10. 00:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Facebookon van egy Információk eladokrol/vevokrol csoport. Oda mindenképpen kitenném, névvel, beszélgetésekkel, infókkal egyutt. Igy masok sem fognak vele pórul jarni, esetleg ha rutinos emberről van szo (a technikabol annak tunik) akkor lehet talalsz mas embert, akit még átvert, volt mar ilyenre példa, igy ok közösen összefogtak ellene. Ha nem talalsz, akkor is segitenek hogy mit tudsz tenni ilyen helyzetben. Sokan vannak akik szamlaszam, meg egyeb trükkök alapjan ki tudjak deríteni a lakhelyét, stb, szoval lehet meg is tudod talalni ki volt.
2021. jún. 10. 01:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Máskor személyes átvétellel vásárolj használt mobilt.
2021. jún. 10. 06:10
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
A banknál tehetsz bejelentést bűncselekmény miatt, de ahhoz kell egy rendőrségi jegyzőkönyv erről, ez a legjobb útja, így akár hozzájuthatsz a pénzedhez. Akár jelezheted is, hogy véletlen utalás volt, csak ezzel az a baj, hogy a bank addig tudja neked visszautalni az összeget, amíg nem ért célba, ami már biztosan megtörtént. Ha már megérkezett, akkor értesítik a tulajt és utána őrajta múlik, hogy visszaadja-e. A rendőrség ilyet biztosan nem mondhatott, hiszen jól néznénk ki, ha akárhonnan rendelsz valamit, előre fizetsz és a terméket nem kapd meg, ez bűncselekmény, mert jogtalan haszonszerzés. Azt már jobban el tudom fogadni, hogy esetleg az értékhatárt nem érte el, ami okot adna arra, hogy foglalkozzanak vele. Viszont a rendőrségnek nem csak az a dolga ilyen esetben, hogy a károsult a pénzét visszakapja, hanem, hogy az ilyen bűncselekményeket felderítse. Amiatt meg, hogy te tudj intézkedni kell tőlük jegyzőkönyv, vetesd fel, ki tudja hány emberrel csinálta ezt meg, akár több százezer forintokkal is. Nekik eleve hatáskörük az is, hogy számlaszám alapján kiderítik ki az illető.
2021. jún. 10. 06:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, akkor a nem teljesített vásárlásokért kárpótol maga a kártya kibocsátója (vagyis nem a bankod, hanem maga a Visa, a Mastercard stb.). Neked persze a banknál kell jelezni, és természetesen előtte kell tenni feljelentést. A többit ők elintézik, de te nagy valószínűséggel gyorsan visszakapod a pénzed.
2021. jún. 10. 16:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Emberek, gondolkodjatok mar. Utalt, nem kartyaval fizetett. Miert kartalanitana a kartyakibocsajto?

Kerdezo, olyan nincs, hogy nem foglalkoznak vele, mert onszantadbol utaltal.

Foglalkoznak vele. Tegyel feljelentest.

2021. jún. 11. 12:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Az 5 jol irta. A bank nem onkenyes vegrehajto. Ha az elado nem utalja vissza, akkor a bank annyiban hagyja. Feljelentest sem fog tenni. Azt neked kell.
2021. jún. 11. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Jelentsd be a rendőrségen a rendőrségi jegyzökönyvel megprobálhatod vissza szerezni pénzed.

Nekem elopták egyszer pénztárcánk Bene az írataimal bankártyával,be jelentettem rendőrségen az esetet,letiltotam a bankkártyát de addigra használták ,be mentem bankba a jegyzőkönyvel és rövid időn belül vissza utálta a bank pénzem.

2021. jún. 11. 13:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Már megvan, vissza kaptam a pénzt! A bank el intézte meg a rendőrség!
2021. jún. 13. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!