Cb rádió frekvencia?
26.965-27.405 MHz CB közép tartomány, van még alatta is felette is 40 csat.
A CTCSS nem titkosítás, csak annyit jelent, hogy adott csatornán csak azok adását fogod hallani, akik küldik a Te készüléked "nyitására" a CTCSS kódot.
Ha én nem állítok be CTCSS "figyelést" mindenkit hallok a csatornán.
Meg még arra "jó", hogy miután nem hallod, hogy más(ok) használják a csatornát, "rábeszélsz" és zavarod forgalmukat, netán meghiúsítod beszélgetésüket.
Amúgy összebeszélés miatt Ti sem tudtok forgalmazni.
Meséld már el, mitől titkosítás az, amit bármikor hallgathatok én, akinek semmi köze hozzá? Nem mondanám annak..
De úgy tűnik, Neked tényleg kár volt ennyit beszélni.
Te magad írtad le.
"annyit jelent, hogy adott csatornán csak azok adását fogod hallani, akik küldik a Te készüléked "nyitására" a CTCSS kódot."
Akkor ez mi, ha nem titkosítás szerinted? Szerinted aki nem tudja a készülék kódját, az hogy fogja lehallgatni? Sehogyan. És éppen ettől lesz titkosítás, mert másnak meg kell adnia a kódot a beszélgetéshez.
A CTCSS nem titkosítás, csak annyit jelent, hogy adott csatornán csak azok adását fogod hallani, akik küldik a Te készüléked "nyitására" a CTCSS kódot.
A válasz itt van..
A CTCSS arra szolgál, ha mások beszélgetnek a csatornán, az ne zavarjon Téged, mert nem Neked szól, nem vagy rá kíváncsi.
Azaz ehhez az kell, hogy MINDKÉT készülék ugyanazt a CTCSS kódot aktivizálja a készülékén.
Ettől még akár hallgathatnád is, ha kikapcsolod a CTCSS funkciót.
Az adás kezdetén elküldött CTCSS kód nyitja a másik készüléket.
Ha én nem aktiválom a saját készülékemen én mindenkit hallok!
Csak zárójelben: miután pontosan ismerem a rendszer működését, anélkül, hogy Te tudnál róla miért, meg tudom akadályozni a két "titkosított" készülék között a komunikációt.
De úgy 40 éves rádiós múlttal sose tettem, tennék ilyet.
Ha használtan vett rádió, akkor lehet hogy megbuherálták és meghalt.
Ha tutira jó a rádió, akkor még lehet rossz az antennád.
Továbbá próbálkozz valami marhanagy antennával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!