Mobiltelefon garancia érvényes arra, ha a telefon több funkciója nem működik leejtés után úgy, hogy a telefon külsején nincs sérülés?
Ha leejtés miatt nem működnek a dolgok arra valóban nincs garancia. Az lehet hogy kívül nem látszik de az biztos hogy belül lesz ennek nyoma.
Erre szokták ajánlani a készülékbiztosítást hogy ha leejtenéd akkor jóval olcsóbb legyen a javíttatás, attól függ milyen csomagot kötöttél meg rá.
#2 semmilyen sérülés nincs rajta, karcolva sincs, mert amióta megvettem, azóta telefontok és üvegfólia van rajta.
Ha nem mondom azt, hogy leejtettem és azóta nem működik több funkció, a kivizsgálás után így sem lehet érvényes a garancia, mert a szakemberek észre tudják venni, hogy valójában mi okozhatta a problémát?
" a szakemberek észre tudják venni, hogy valójában mi okozhatta a problémát?"
Biztosan nem, a szervizekben debilek dolgoznak, akik azt se tudják mi lehet a baja, csak cserélgetik az alkatrészeket egész nap, hátha megjavul tőle.
Sokszor még nem is láttak előtte elromlott készüléket, azt sem tudják milyen az. Ha beviszel egy krunplit, hogy az a mobilod, simán elhiszik, és kijelzőt cserélnek rajta garanciába.
Ja, nem, ezt te gondolod.
Igazából aki a szervizben ilyet javít, az sajnos nem idióta. És a szervizek általában nem abból élnek, hogy a leejtett telókat ingyen javítgassák, így számolhatsz azzal, ha csak egy hangyányi jele mutatkozik annak hogy nem a szél fújta bele a hibát, akkor ki fogják találni mi történt.
Én pl. ipari robotokat javítok, és ki tudom találni, hogy egy alkatrész elkopott például, vagy egy barom nekitolt a gépnek egy raklapnyi cuccot, és az okozta a sérülését. Anélkül hogy látnám, pusztán a log fájlok adataiból.
Értem, köszönöm a választ!
#6 Elolvastam az adott cég garanciáról szóló szabályzatát, ha úgy ítélik meg, hogy a fogyasztó okozta a hibát, akkor csak elutasítják a garanciális javítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!