10-11èves gyerekeknek elegendő 30-40ezres telefon is? Nem kell neki 100ezèrt venni?
Attól függ, ha el akarod rettenteni az okostelefonoktók tökéletes választás egy olyan telefon amit 2-3 app egyszerre való futtatása közben az ember földhöz akar vágni...
Nem kor függő hanem felhasználás hogy milyen telefon szükséges.
Szüleimnek bőven jó egy olcsóbb darab is, de ők csak max böngésznek, nincs nagy igényük a kamerára csak hogy "szép" képet lőjön és hogy tudjanak telefonálni, nagyjából ennyi. Ez kijön manapság 40-50K-ból, valamelyik random Xiaomi vagy Realme, Oneplus teljesíti simán.
Azonban ha már játszik valaki akkor feljebb kell lépni, annak semmi értelme hogy utána ott fagyogat a telefon és használhatatlan az adott célra. Olyan mintha nem is lenne...
Ezért is írtam kinek mi.
Én pl. hosszútávra tervezek, 3-4 évre, szép is lenne ha valami random alsókategóriás telefont kéne használnom. Nem azért mert ne lehetne azt is használni ugyan arra csak más a felhasználói élmény, az anyaghasználat, a sebesség, a support, a kamera minősége, a hardveres erősség, optimalizáció stb.
Ez az amit nem nyújt egy random Redmi nem nyújt.
A többi válaszba csak beleolvastam, nem kell gyereknek telefon meg hasonlók...
Más kort élünk mint 30 éve, ma alapvető dolog ez is hamarosan.
Online oktatáshoz is, meg hát jó ha nem technikai analfabéta a gyerek és nem árt minél hamarabb elkezdeni tanulmányozni(mértékkel)mert felnőtt korában minden is online, telefonon vagy gépen kell intézni.(elég csak egy felvételire gondolni, egy nyelvvizsgára, manapság online anyagokat adnak az egyetemeken e-learning keretein belül stb.)
Redmi 9c tökéletes
Persze 3/64 változatban:YT, alap játékok, böngészés, telefonálás ezekre jó! A kamerával már vannak kérdések, de azért 40-45k-ért nem remélhetünk sokat
31:
A Redmi 9c bőven elég gyors sok app párhuzamos használatához, már belépő szinten is aránytalanul túltolt hardver van ezekben a telefonokban. Csak a tárhellyel szívóznak a gyártók, mert egyrészt már kevés a 16 GB, a frissítésekkel gondok vannak már vele, 1-1.5 éven belül a 32 GB-al is gond lesz, másrészt az olcsó flashre jellemző, hogy idővel lassú, ez a fő oka, hogy belassulnak a telefonok. Maga a SoC már ezen a szinten is bőven sok, a csúcstelefonokét csak az tudja kihasználni, aki A kategóriás játékokkal játszik.
Ahogy már előttem megírták: ez tőletek függ, pontosabban attól, hogy milyen igényeitek vannak a telóval szemben.
Én jócskán felnőtt vagyok már, de soha nem adtam, és mai értéken mérve nem is adnék ki százezret, vagy annál többet egy telefonért. Igaz, nekem nem is az a lényeg, hogy azon CoD-ozzak, sokkal inkább az, hogy megfelelő legyen az üzemidő, és tudjak vele telefonálni, SMS-t írni, meg szükség esetén e-mailezni. Minden másra ott van a tabletem vagy a PC-m. (Előbbi egyébként 50 ezerbe került másfél éve, és semmi kifogásom nincs vele kapcsolatban, utóbbi meg épp, hogy 100 alatt volt, bár azóta egyszer már bővítettem benne RAM-ot.)
De ez csak én vagyok. Ahány ember, annyiféle szokás és igény. Ha mondjuk neki ez az egyetlen eszköze, amivel online szolgáltatásokat el tud érni, és mondjuk történetesen online oktatás van, akkor nyilván egy komolyabb eszköz jobb lenne. (Bár én ez esetben is azt mondom, hogy tanuláshoz PC helyett a mobil igazából csak kényszermegoldás. De ez már egy más kérdéskör.)
#33.Alsókategóriás telefon.
Csodát nem szabad egyiktől sem várni.
Én továbbra is tartom hogy csak extrém esetben, nagy spórolás esetén érdemes ilyet megfontolni.
Inkább érdemes olyan után nézni ahol a 4GB RAM + 64GB UFS tárhely alap.
De hozzáteszem a 4GB RAM is kezd hamarosan kevés lenni, ha most vennék 6GB RAM felé nézelődnék és nem sok a felár manapság.
Annak ellenére egy Redmi 9 vállalható telefon már valóban, de nyilván ez szubjektív hogy ki mennyi kompromisszumot vállal.
Részemről N100 az első ami ajánlott, de hardveresen iszonyat gyenge ellenben minden másra tökéletes. Gyors tárhely, jól optimalizált rendszer és jelenleg még elég a 4GB RAM.(de az új Android verzióval változni fog, nem véletlenül váltottak Pixel-nél is 6GB-ra)
#35.
"(Bár én ez esetben is azt mondom, hogy tanuláshoz PC helyett a mobil igazából csak kényszermegoldás. De ez már egy más kérdéskör.)"
Webkamera + mikrofon nem olcsó jelenleg, azt lehet mondani hogy ezek drágábbak együtt mint egy belépő kategóriás okostelefon aminek jelenleg jobb az előlapi kamerája is.
De nyilván van olyan terület ahol kevésbé jó, dokumentumot valóban nem a legkellemesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!