Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez milyen kommunikációs...

Ez milyen kommunikációs eszköz lehet?

Figyelt kérdés

2000 elejéről

[link]

2021. ápr. 5. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy AOL mobilkommunikátor. Billentyűzete is volt, e-maileket, üzeneteket lehetett vele küldeni és fogadni.

[link]

2021. ápr. 5. 15:57
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

Valószínűleg személyhívó, azaz pager. A mobiltelefonok előtt volt divatban, csak fogadni lehetett rajta szöveges üzenetet, az olcsóbbakon még azt sem, csak egy telefonszámot írt ki, amit vissza kellett hívnod. Üzenni rá úgy lehetett, h felhívtad a személyhívó központot, bemondtad az üzenetet meg a telefonszámodat. A legtöbb országban már régen megszűnt ez a szolgáltatás.

Érdekesség, h nem kellett hozzá adótornyokat telepíteni, mert valamelyik országos sugárzású rádióadásra ültették rá a pager adatsávját.

Lokálisan ipari kornyezetben, kórházakban sokáig, talán még ma is használják.

2021. ápr. 5. 16:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocs, akkor tévedtem a pagerrel, közben az első beírta a tutit.
2021. ápr. 5. 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

2003 augusztusáig volt szolgálatban.

https://www.youtube.com/watch?v=rW5OjAMtHLo

Aztán leváltották:

https://www.youtube.com/watch?v=1HdibCYa9FI

De az utódja 2010-ig volt a rendszerben.

2021. ápr. 5. 16:18
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm hát ez fantasztikus és az email küldése az hogy történt? vezeték nélküli internet már olyan korán? bárcsak ma is ilyenek lennének!
2021. ápr. 6. 14:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Én akkoriban éltem Kanadában, ott nem számított újdonságnak. Csak azért nem volt olyan nagy durranás, mert normál esetben egyébként korlátlanul telefonálhattál, meg sms-ezhettél, szóval nem egy égető szükséglet mutetkozott iránta.

Ami mégis népszerűvé tette a dolgot, az az előtte már 10 évvel debütált AOL Messenger volt, aminek a működését kiterjesztették ezekkel az eszközökkel, igaz eleinte SMS és WAP alapú volt. Aztán egyre több funkciót tettek bele, hogy a verenytársaikkal szemben előnyösebbé váljon. De ahogy én visszaemlékszem, a népszerűségét inkább annak köszönhette, hogy a csapból is AIM reklám folyt, újságokban ingyenes telepítő cd-k, levonók voltak, meg ilyesmi.

Speciel én annak idején az ICQ-t, majd az MSN Messenger-t használtam, és nem éreztem bizsergést soha, hogy az AIM-re váltsak.

Mindenesetre a Google Chat meg a Facebook Messenger elkezdte lehúzni náluk a rolót.

2021. ápr. 6. 15:52
 7/12 A kérdező kommentje:
Bónuszkérdés, miből van a kép kivágva?
2021. aug. 14. 13:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Szívek szállodája (Gilmore Girls)?
2021. aug. 14. 14:34
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen!
2021. aug. 14. 15:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Így jobban látszik a felirat a készüléken:

[link]

2021. aug. 14. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!