Miért nem gyártanak már normális méretű 6 coll alatti középkategóriás telefonokat?
Nekem eszembe se jutott volna iphone-t venni, már ősz óta tervezek telefont venni, a középkategóriát nézegettem én is, de mindenhol nagy phableteket találtam. Ezért halogattam a vásárlást. A régi telefonomban az aksi kezdte magát megadni így vissza kellett rá térni, de továbbra is a tepsiket láttam. Mivel van pénzem (de nyilván nem akartam eleinte több száz ezret költeni, inkább csak 100-150-et), ezért elkezdtem nézelődni a felső kategóriában, így iphone-okat is és csak ott láttam egész jó méreteket. A SE kicsit gagyi nekem, így a 12 mini szóba jöhetett, csak ugye az aksi mérete gyenge így adtam magamnak időt. Hogy bevállaljam e a phabletet kevesebb pénzért vagy legyen egy iphone 12 mini, és az mellett még az is szólt, hogy több évig működik, akár 6 évig is vagy tovább (igen addig használok egy telefont amíg normálisan működik, akkor is ha lassú, ha az még elviselhető). Aztán a 12 méretileg pont akkora mint a régi telefonom, ami 5,2 colos csak nem egész képernyős, az iphone 12 meg 6,1 colos, egész képernyős. Majd kijött a samsung a52 és a72, elkezdtem azon is gondolkodni. Majd eldöntöttem h a 72-t rendelem, de indulni kellett dolgozni. Két új kolléga jött mindkettőnek tepsi telefonja volt (egyik egy redmi volt, talán 9 pro, a másik egy LG Velvet), elkértem hogy megnézhessem és teljesen kiábrándultam. Ugye boltokba most nem lehet elmenni megnézni. Így aznap este megrendeltem a 12-t. Pont akkora mint a régi telefonom csak kicsit nehezebb (de még így is pehely súlyú a sok phablet között), és vastag a széle, nem lekerekített, de több évig használom. De Android nekem jobban tetszik így összehasonlítva de nem fogom ezért lecserélni amíg működik.
Tudom nem ez volt a kérdés csak lásd nem vagy ezzel egyedül akiknek nem tetszenek a tepsi telefonom.
Kérdésre válaszolva gondolom azért mert a legtöbb ember már be se kapcsolja az asztali gépet és minél nagyobb képernyőn netezik annál jobb, vagy esetleg játszik rajta, videó chatel stb, ezekhez a nagy kijelző jobb.
A 12 mini is megbukott Apple mércével. Ha jól emlékszem a 12-es széria eladásainak mindössze 6%-át tette ki, vissza is kellett venni a gyártásábol. Pedig a 12 mini egy álom telefon azoknak, akik ekkora telefont keresnek és képesek is érte fizetni ennyit.
Meg van egy kicsit összeesküvés elméletem is. Ugye vannak tanulmányok, amik megállapítják, hogy minél nagyobb a telefon annál többet használják az emberek. És ugye az Android a Google-é. És miből él a
Google? Reklámokból. És minél többet lát valaki a reklámokból az a Google-nek több pénzt jelent. De ez csak az én elméletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!