2500mAh 5colos telefonak elegendőnek volt 2015ben?
Nekem is pont ekkora akksi és kijelző volt, amekkorát kérdezel - Huawei Ascend P7 - eleinte 2-3 napot simán kibírt, viszont 4 év használat eléggé legyengítette az akksit, naponta kellett már tölteni, de volt hogy 6 óránként, ha sokat használtam! Az se tett jót neki, hogy állandóan 0-100% töltöttem, de akkor még nem tudtam, hogy ez rossz hatással van rá, és hogy 20-80% között optimális!
A technológia fejlődésével a mostani processzorok hiába sokkal energiatakarékosabbak, az nem jelent fordított arányt, csupán az egyenes arány hatékonyabb kihasználását, vagyis annyit nem fogyaszt a telefon, amennyit simán tudna, de attól még jóval többet, mint a régiek, ergo tecnológia ide vagy oda - a hardver ereje attól még megmutatkozik!
Erősebb hardver, nagyobb kijelző, több funkció, több és nagyobb méretű alkalmazások - ezek mind hozzájárulnak a nagyobb energiafogyasztáshoz! Most egy Samsung Galaxy A70 van, 4500 mAh akksival, de ha ebben is csak 2500 mAh lenne, tutira kb. 60%-kal kisebb lenne az üzemideje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!