Észrevettétek, hogy nem sokat fejlődtek az okostelefonok az elmúlt 3 évben?
3 évvel ezelőtt vettem Xiaomi Redmi Note 4 telefont, 3 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel, 45 ezer forintért. Azóta nem is néztem nagyon a piacot, nem volt szükségem telefonra. Most így 3 év után ránéztem újra, és látom, hogy hasonló paraméterű telefonok vannak, hasonló árkategóriában.
Ezek szerint lelassult az okostelefonok fejlődése?
Emlékszem, mikor 2012-ben vettem egy Samsung Galaxy Minit, fél-1 év múlva már semmit nem tudtam rajta csinálni (játszani, netezni), mert annyira lelassult és elavult a többi telefonhoz képest.
Hova fejlesszenek még? Azzal ment a f@$zméregetés a különböző gyártók közt, hogy ki tud tök értelmetlen módon több kamerát pakolni a telefonokra. Az a helyzet, hogy a felhasználói igényeket manapság már olcsón ki tudják elégíteni, úgyhogy most valami mással próbálják a fogyasztást növelni.
Kíváncsi vagyok, mit találnak ki ez után.
Fejlődnek csak tök értelmetlen irányba
Mert ugye minék több számjegyű az árcédula meg minél kev
Hm ez félbeszakadt :")
Kár hogy nem tudok belejavítani
Fejlődnek ők, de inkább a felszín alatt. Régen hardveresen nagyon gyengék voltak a telefonok, ma már egy olcsóbb készülék is simán használható több éven keresztül, régen a legolcsóbb, de még a drágák is gyorsan elavultak.
Meg mostanság a fejlesztések nagy részét egy átlag felhasználó észre sem veszi. Nem mindenkit hoz lázba egy jobb kamera vagy gyorsabb kijelző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!