Kompakt telefon amit érdemes megvenni 2021-ben?
Szeretnék vásárolni egy telefont (új vagy használt mindegy, ár maximum 200 eft) ami úgymond nem tepsi, kompakt. Korábban egy Nokia Lumia 930-at használtam, méretben (meg sok más szempontból) etalon volt számomra, hasonló méretű "mai" telefont keresek.
Prioritás: maximum 135-140mm magas, ne legyen OLED kijelzős, alkalmas legyen dinamikus internetes böngészésre és relatíve jó minőségű fényképet készítsen.
Előny: ütésálló burkolat, hőkamera.
Nem számít: biometrikus funkciók (nem használok ilyesmit), kamera felbontás (8 Mpixelt már szinte mindegyik tud, ha van mögötte tartalom nekem bőven elég), UHD videó (nekem HD elég), tárhely (16 giga elég), 5G, NFC.
Munkahelyemen egy Huawei Y5P-m volt, az már nagy. Amikkel szemeztem: Iphone SE 2020 vagy egy jó állapotú Sony Xperia XZ2 Compact 10-es Androiddal, kiegészítve egy jó tokkal. CAT illetve Blackview modelleket láttam amik hőkamerásak, de azok óriásiak a többi ütésállóval együtt. Nem ismerem a mobiltelefon piacot, mi jöhet még szóba, illetve ki mit ajánl?

Nekem is 12 mini van, lcd-ről váltottam erre. Eleinte fáradtak voltak a szemeim tőle már 10 használat után is, de egy idő után hozzászoksz.
Különben az SE 2020 nem rossz, talán az akku idő gyenge kicsit, de ha ezzel meg tudsz barátkozni szerintem simán veheted. Mivel Apple így sokáig is lesz támogatva.
Egyébként a 12 mini elég rosszul fogy a hírek szerint. Mindenki a nagy telefonokat veszi valamiért.
Én is jobban kedvelem az 5,5"-től nem nagyobb telefonokat.

Szia!
Talan meg szoba johet a Google Pixel 4a (144 mm magas).
Igaz ennek is OLED kijelzoje van. A Zenfone 8 nem fer bele a keretbe.
En is hasonlo cipoben jarok. A 3 eves es tokeletesen mukodo ceges Sony XZ1 compact-tomat kellene majd cserelnem.
Udv.: Pekob
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!