Akinek samsung galaxy A50-es telefonja van, szintén hibátlanúl viselkedik nektek?
Én 2019 áprilisában vásároltam A50-est újonnan, akkor volt 125 ezer a samsung márkaboltban. Ez a telefon azelőtt jelent meg a boltokban 2019 tavaszán.
Mindig azt hallottam, hogy az okostelefonoknak két év az élettartama.
Akkor mikor vettem, azelőtg samsung galaxy J7-es volt amit 2017 nyár elején vettem és teljesen profin működött még 2019 áprilisban, de egy telefonos media markt-os ismerős azt mondta, hogy közeledik a két év, 2019 nyarán lesz két éve, hogy vettem a J7-est és hiába jó hibátlan, azt fogom észrevenni, hogy hirtelen fog tönkremenni, 100% töltöttségről percek alatt lemerűl 40%-ra és aztán hirtelen teljesen, amire azt fogom hinni, hogy akkumlátorcsere kell, de a vadiúj akkuval is feltöltöm, le fog merűlni prrcek alatt, mert a telefonnak lesz baja.
Ekkor még aznap a samsung boltból kérdeztem, hogy 100 ezer körűl van-e jó telefon, mondták, hogy 85-ért A40 vagy nagyobb, drágább 100-nál, 125-ért A50-es. Megvettem az A50-est.
Lassan közeledik a két év ennél a telefonnál is, de hibátlanúl működik, még ugyanaz az akku van benne, ha folyamatosan netezek, világít a kijelző, óránként 12-13 %- ot csökken az akku. Ha egy nap sokat használom egy napot bír ki, ha nem sokat, nem is keveset, kibír két napot az akku. Tehát az akkumlátorral sincs gond.
Kérdésem a következö:
Akinek szintén A50-es telefonja van, hogy viselkedik, nektek is jól működik?
De olyanok is válaszolhatnak, akiknek nem A50 van.
A mediamarkt-os barátom azt mondta, hogy az A50 -esnél nem kell tartani, hogy eljön a két év és hirtelen fog tönkremenni, mert sokkal jobb mint a J7-es. Az A50 kibír 3-4 évet is, ha rengeteget használom, akkor is, erős gép.
A samsung boltban nézegettem vannak újak A51,A71,S20 stb. Ott azt mondták, hogy jobb, ha eljön a két év, garancia lejárta előtt eladom egy használt boltba és veszek újat, még ha a legjobb s20 telefonom lenne, akkor is ajánlja, hogy két évente cseréljem.
Na de, ha nincs vele probléma miért vegyek újat.
Ti mit gondoltok, kinek higyjek, a mediamarkt-os nak, hogy az A50 sokkal többet bír, nem kell tartani, hogy eljön a két év és hirtelen tönkremegy vagy a samsungosnak, hogy cseréljem le?
Nekem A51 van, februárban lesz egy éves, de még nincs vele gond.
Egyébként ezt a két év és kuka a teló már én is hallottam, de még sose tartottam meg két évnél tovább egyik telefonomat se, úgy hogy nem tudom, hogy meddig bírná.
Az iphone-sek azt mondják hogy az iphone 5-6 évig is pöpec, talán ki próbálom az A51 után.
Könyvszerű samsung okostokban van, így nincs ilyen gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!