Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia X6 vs Samsung I8000...

Nokia X6 vs Samsung I8000 Omnia II?

Figyelt kérdés
Melyik jobb és miért?(samsu kapacitiv?)
2010. aug. 15. 01:40
 1/4 A kérdező kommentje:
valaki?
2010. aug. 23. 13:00
 2/4 nemvokstreber ***** válasza:

a nokia x6. bár proci terén nem a legdurvább de tök jo.

a samsung omnia 2 az nem kapacativ. hanem pda és szerintem

elég káosz.(mind a kettöt próbáltam már)

2010. okt. 18. 15:40
 3/4 anonim válasza:

pont ezen a két telefonon merengtem én is :) omnia II lett,nem bántam meg. nokia előnye a kapacitív érintőkijelző,mert nem karcolódik annyira,nem muszáj rá a védőfólia,illetve van rajta multi touch ,ha igaz.(vagy hátránya,mert ceruzával nem,csak ujjal használható), a symbian itt-ott döcögős,van hely a menüben,ahol nem tudsz simán lapozni,csak ha a lap szél csúszkát piszkálod. Most meg már ráállnak a Windows7re a nokiákkal,tehát a Symbian nem lesz túlfejlesztve. Kollégának van x6,nagyon szép telefon amúgy. Viszont az omnia kijelzője nagyobb,és szerintem szebb a képe is.

Szóval olvass utána még teszteket,vagy a pdafanclub-on, de szerintem az omnia jobb választás.

2011. ápr. 13. 23:44
 4/4 anonim válasza:

helyesebben:nem kapacitív,hanem rezisztív...lévén,hogy a nokia x6 is kind of pda :)vagyis personal digital assistent....vagyis okos,meg telefon.a kapacitívnek meg a rezisztívnek semmi köze a pda-hoz :) Itt az érintőképernyő technológiáról beszélünk. A kapacitív az "igazi" érintőképernyő,mert a rezisztívnek a felülete rugalmas,és picit be kell nyomni,hogy "rövidre zárjon" a két réteg a kijelzőn,nem elég csak megérintei.(megjegyzem:az Omnia II rezisztívje annyira profi,hogy szinte kapacitív tulajdonságokkal rendelkezik) A kapacitívben meg a részecskemezőben torzulás jelenik meg,mikor hozzáérsz az üveghez,ujjal,mert az ujjad vezető képessége megbolygatja a részecskemező egyenletességét. a számítógép érzékeli a torzulást,és értelmezi a helyét.vagyis "meglátja",hogy mi van a kijelzőn a torzulás helyén(ahol hozzáértél)és ennek fényében cselekszik :)

Amúgy meg az x6os Symbianja nagyon elavult már,szerintem az omniára ha felteszed a megfelelő főzött ROM-ot,megeszi a nokiát ebédre:) A nokia procija 434MHzen sétál, az Omnia II-jé 800MHzen fut... Többi karakterisztikájuk elég egyforma-tárhely,memória(ja és ne feledjük,hogy az x6ost nem bővítheted mikro sd kártyával....

Szóval szerintem inkább az Omnia II

2011. ápr. 13. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!