Okostelóból használtan milyet érdemes venni?
Jobb lett volna, ha írsz egy árat, hogy max nennyiért vennél, mert így látatlanban nehéz ajánlani.
Használtan szerintem amúgy nem érdemes venni android eszközt, azok kb 2 év alatt általában amúgy is belassulnak, instabilak lesznek. Kivételek a magasabb kategóriájú telefonok, amiknek az eredeti ára minimum 120k felett volt, ezek nagyjából megbízhatóbbak tapasztalataim szerint. Viszont ezeknek az ára használtan szerintem így is lesz 50-80k típustól függően. Nem tudom mennyire érdemesebb akkor inkább már egy új készüléket venni ennyiért.
A legmegbízhatóbb telefonok az iPhone-ok, évekig bírják lassulás, teljesítményromlás nélkül, folytonos updatet kapnak. Használt iPhone-nál meg már csak az számít, mennyi a max, amit költenél rá, és ahhoz mérten a legjobbat érdemes venni, meg ami neked persze szimpazikus.
(Az én személyes preferenciám amúgy az Android, mielőtt itt valaki megkövezne xd De tény, hogy az iPhone-ok időtállóbbak és támogatottabbak.)
Nekem egy xiaomi van, 2+éve, nem volt 120k, de még a fele sem. Sokszor eléggé nyúzom is, igaz nem játék vagy ilyesmi. Nem tapasztaltam a lassulást, nyilván, ha kikapcsolásig merítem, 3 ablak megnyitva, akkor bekapcsolás után kicsit lassabb.
Szerintem xiaomit kapsz újonnan is relatíve olcsón. De vehetsz használtan is, akár iphone-t is, nem nyúlsz vele mellé, ha jó helyen veszed.
#3 miért?
ugyanúgy lehet karcmentes, új állapotú telefont kapni használtan, töredék árért.
sokszor még garancia is van rájuk.
Egy-két éves csúcsmodell még biztos, hogy hardveresen is elég ma és még pár évig frissítést is kap.
Kábé addig, amíg az olcsó új kapna, ha azt vennéd ma.
Szóval a kérdés, mennyit akarsz rászánni.
Ha az egy-két éves csúcsmobilok ára drága neked, akkor tényleg inkább olcsóbb újat vegyél.
Legalább android 9 legyen rajta, minimum 3 giga ram, 32 giga tárhely, Lehet IPS kijelző is, de HD legalább legyen.
Márkából pedig kerüld a névteleneket, inkább Xiaomi, Samsung, huawei, Iphone.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!