Másnak is melegszik a telefon töltés közben?
Van egy iPhone 12 telefonom + vásároltam hozzá egy Apple töltőt (20W gyorstöltő). Pontosabban ez lenne az: [link]
Hátha van itt más is aki ilyet vett hozzá és tapasztal is ilyet vele.. Az lenne a problémám vele, hogy melegszik a telefonom töltés közben. 20-30% között szoktam rárakni töltőre és kb 80%-ig meleg a telefon. Most ez nem tudom hogy jó e neki? Sima 5W töltővel semmi melegedést nem tapasztalok. Túl gyors lenne neki ez a töltés vajon? Mert tényleg elég gyorsan feltölti. Csak kérdés az, hogy jó e neki hogy ilyen gyorsan feltölti + jó e hogy melegszik a telefon tőle? Nem is merem használni, félek hogy elrontja az akksiját.
Igen persze az enyém is (11 pro)
És a töltő is
Általános iskolás fizika!
Ne aggód, nem fog tönkremenni. 80%-ig gyorstöltésen van, ezért melegebb, utána nem fog annyira melegedni.
" félek hogy elrontja az akksiját."
Nem kell félned, úgyis az akku döglik meg leghamarabb egy telefonban, ez ellen nem tudsz tenni.
A melegedés normális gyorstöltő esetén, hiszen ilyenkor nagyobb terhelésnek teszed ki az akkumulátort, több energiát fűt el.
Akkor milyen a 60wattos töltő ?
Meg elvileg lesz 120 wattos is,,fejlesztés alatt van..
Hány teló fog elpukkanni ?
"Hány teló fog elpukkanni ?"
egy sem
vagyis lehet, hogy néhány gyári hibás a sok10millió készülékből
A töltő annyit fog tolni amennyit a telefon kér. ha nem tudja felvenni a 1000000wattor nem fog annyit kapni.
nyilván úgy tervezik az akkukat, hogy ezzel ne legyen gond.
kisebb ellenállások, vagy ilyesmi...már ha megoldható.
(nem vagyok villanyszerelő / vegyész, ne kövezzetek meg, ha rosszat mondok)
azt is el tudom képzelni, hogy szakaszos lesz a töltés, tehát x ideig max teljesítmény majd amikor az akku elér y hőfokot, akkor visszavesz a teljesítményből, ameddig az akku újra el nem ér egy alacsonyabb hőfokot, és újra elölről.
Pont ez a gyorstőltés lényege,hogy rá kényszeríti az akksira a felvett áramot !
Nyilván azért csökken az élettartama.
Nyilván ezért sem 5voltos a gyorstőltő hanem több,,mivel a nagyobb fesszel lehet rákényszeríteni az akksira,azt,hogy vegyen még fel több áramot..
Ugye nem Volt/Óra a kapacitása hanem Amper/Óra....
nem :D
ha kényszerítené a több áramot akkor egyszerűen felgyulladna az akksi
annyi áramot kezel amennyire képes, ez nem kényszerítés hanem kihasználás
a keletkező + hő nem tesz jót az akkunak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!