Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Másnak is melegszik a telefon...

Másnak is melegszik a telefon töltés közben?

Figyelt kérdés

Van egy iPhone 12 telefonom + vásároltam hozzá egy Apple töltőt (20W gyorstöltő). Pontosabban ez lenne az: [link]

Hátha van itt más is aki ilyet vett hozzá és tapasztal is ilyet vele.. Az lenne a problémám vele, hogy melegszik a telefonom töltés közben. 20-30% között szoktam rárakni töltőre és kb 80%-ig meleg a telefon. Most ez nem tudom hogy jó e neki? Sima 5W töltővel semmi melegedést nem tapasztalok. Túl gyors lenne neki ez a töltés vajon? Mert tényleg elég gyorsan feltölti. Csak kérdés az, hogy jó e neki hogy ilyen gyorsan feltölti + jó e hogy melegszik a telefon tőle? Nem is merem használni, félek hogy elrontja az akksiját.

2021. jan. 5. 19:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
nem
2021. jan. 5. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen persze az enyém is (11 pro)

És a töltő is

Általános iskolás fizika!

[link]

Ne aggód, nem fog tönkremenni. 80%-ig gyorstöltésen van, ezért melegebb, utána nem fog annyira melegedni.

2021. jan. 5. 19:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Ez természetes.
2021. jan. 5. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális hogy gyorstöltővel jobban melegszik. Én van ahol azt olvastam hogy nem lesz semmi baja, van ahol pedig azt hogy minimális csökkenti az akku élettartalmát mivel gyorstöltésnél jobban melegszik.
2021. jan. 5. 19:31
 5/11 anonim ***** válasza:

" félek hogy elrontja az akksiját."

Nem kell félned, úgyis az akku döglik meg leghamarabb egy telefonban, ez ellen nem tudsz tenni.

A melegedés normális gyorstöltő esetén, hiszen ilyenkor nagyobb terhelésnek teszed ki az akkumulátort, több energiát fűt el.

2021. jan. 5. 20:39
 6/11 anonim ***** válasza:
43%

Akkor milyen a 60wattos töltő ?

Meg elvileg lesz 120 wattos is,,fejlesztés alatt van..

Hány teló fog elpukkanni ?

2021. jan. 5. 20:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Hány teló fog elpukkanni ?"

egy sem

vagyis lehet, hogy néhány gyári hibás a sok10millió készülékből

A töltő annyit fog tolni amennyit a telefon kér. ha nem tudja felvenni a 1000000wattor nem fog annyit kapni.

2021. jan. 5. 21:02
 8/11 anonim ***** válasza:

nyilván úgy tervezik az akkukat, hogy ezzel ne legyen gond.

kisebb ellenállások, vagy ilyesmi...már ha megoldható.

(nem vagyok villanyszerelő / vegyész, ne kövezzetek meg, ha rosszat mondok)

azt is el tudom képzelni, hogy szakaszos lesz a töltés, tehát x ideig max teljesítmény majd amikor az akku elér y hőfokot, akkor visszavesz a teljesítményből, ameddig az akku újra el nem ér egy alacsonyabb hőfokot, és újra elölről.

2021. jan. 5. 21:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Pont ez a gyorstőltés lényege,hogy rá kényszeríti az akksira a felvett áramot !

Nyilván azért csökken az élettartama.

Nyilván ezért sem 5voltos a gyorstőltő hanem több,,mivel a nagyobb fesszel lehet rákényszeríteni az akksira,azt,hogy vegyen még fel több áramot..

Ugye nem Volt/Óra a kapacitása hanem Amper/Óra....

2021. jan. 5. 21:12
 10/11 anonim ***** válasza:

nem :D

ha kényszerítené a több áramot akkor egyszerűen felgyulladna az akksi

annyi áramot kezel amennyire képes, ez nem kényszerítés hanem kihasználás

a keletkező + hő nem tesz jót az akkunak

2021. jan. 5. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!