A Telenor 100 GB adatjegy hány Mbit/s sebességet
GARANTÁL?
Mobilnetnél semmit se lehet garantálni (erre rá is játszhatnak), mivel ha adott technológiákat nem támogató készülékbe teszed, távol kerülsz a toronytól, sokan mobiloznak/mobilneteznek melletted hirtelen (pl. rendezvény), zavarja valami a vételt, vagy lemész egy atombunkerbe (főleg ha az nem a kocsordi...), stbstb
2020. nov. 13. 00:03
milyen településen laksz? a telenornak ha nem is sokkal de jóval kissebb a mobilinternet lefedettsége, ha sokáig tervezel ott lakni ahol messze van a telenoros 4g torony akkor vagy érdeklődsz a telenornál hogy a te környékeden mikor terveznek fejleszteni vagy átmész egy másik szolgáltatóhoz, magyarországon a 2 legnagyobb mobilszolgáltató a vodafone és a telekom
2020. nov. 13. 00:03
2020. nov. 13. 00:04
14/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor mindjárt megnézem, hogy hol vannak tornyok...
Mondjuk telekomra én nem szívesen váltanék, vagy legalábbis nem bízom annyira bennük.
A szüleimnél Budapesten az van a házban és minden második nap teljesen elmegy 1-2 órára kb., meg a tv is.
Amúgy nem értek hozzá, de ez gondolom már leesett.
Viszont még arra gondoltam, hogy a házam szigetelése is gondot okozhat esetleg?
Eddig panel legfelső emeletén laktam, most meg kertesházban...
És hungarocell szigetelés van.
az hogy panel legtetején vagy kertesház igazából nem számít egyáltalán vagy csak nagyon kis mértékben, az hogy a hungarocell a 4g jeleket (amire ha rákeresel megtudod hogy hány hertz/gigahertz) mennyire korlátozza ezt nemtudom, akkor kapnál világosabb képet erről hogyha speedtest indítanál 4g-vel bent a házban és a házon kívül, hogyha nagyon nagy az eltérés, pl. bent 10 mbit letöltés, kint meg 100mbit letöltés akkor eléggé durván rontja a 4g jeleket a hungarocel szigetelés, ha ilyen probléma lenne akkor elvileg simán meglehet oldani hogy veszel egy 4g jelfogó cuccot ami ilyen antennás vágod, a telenoros simkártyát belerakod a készülékbe és az antennáját kirakot a tetőre vagy ablakba vagy ilyesmi helyre és akkor tetőn keresztül levezeted a kábelt a készülékhez kapott benti rúterba és lesz bent a házba wifi amit a 4g jelfogó szór, de ez elég macerás is tud lenni bizonyos esetekben, + ez esetben hogy tudj telefonálgatni meg kaphass sms-eket úgyérdemes hogy 2 sim kártyád van, egy amin 4g csomag van és a jelfogó készülékben csücsül, a másik sim kártya meg olyan hogy nemkell rá mobilnet csak telefonálni tudj de ilyenkor mindig kikéne venned a 4g-s sim kártyád a készülékből hogyha elmész otthonról és kéne a mobilnet telóra szóval ez nagyon macerás cucc
2020. nov. 13. 00:17
A covid miatt vagyis a hime office ota all ez fent.. Regebben 3-4 megaval toltottem fel, most 0,5 mega honapok ota
2020. nov. 13. 00:19
17/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Na megnéztem az említett oldalon, hogy hol van 4G torony, és igazából a Telenornak csak a város határán van, bár az is innen “csak” 7-8 utcányira van, és nem nagy utcák szóval nem tudom...
Mindenesetre a Telekom tornya picit közelebb van, a Vodafone és a Digi vannak a legközelebb, 3-2 utcányira.
Most azért majd még megpróbálom, hogy lemérem a sebességet kint az udvaron.
18/20 A kérdező kommentje:
Kint 10-15 közötti eredmény jött ki általában, de elég ingadozó. Egyszer-egyszer volt nagyobb is meg kisebb is.
Bent továbbra is 2-5.
Mobilnetre mindegyik szolgáltató 0-t garantál.
Önmagában a site távolsága nem sokat számít. Az is számít, hogy mekkora teljesítménnyel ad, merre "néz" az antenna, mekkora az interferencia, meg hogy egyáltalán mekkora átvitelt biztosít a hálózat. Lehetséges, hogyha ott állnál 100 méterre a toronytól, akkor sem tudna 15 megánál többet.
Beltérben mindig rosszabb lesz a vétel, mint kültéren. A hungarocell nem akadályozza a rádióhullámokat, inkább a tégla, vasbeton stb.
2020. nov. 13. 08:00
Mobilnetnél nulla a garantált sávszélesség.
Nem tudják mindenhol garantálni hogy lesz bármilyen kapcsolat. Hogy is gondoltad? :D
2020. nov. 13. 10:34
Kapcsolódó kérdések: