Telekom Giga erős mobilnet csomagnál a 4g letőltési sebesség is gyorsabb?
ja gyorsabb... általában 150 Mbit/s-esek szoktak lenni a normál mobilnetes csomagok.
viszont a 300 Mbit/s eléréséhez kell olyan telefon ami tudja is ezt és olyan helyen is kell lenned ahol ez a sebesség elérhető.
Belföldön korlátlan, az EU-ban 15 GB használható fel. Belföldön 300 Mbit/s, 5G hálózaton 1000 Mbit/s kínált letöltési sebesség. Garantált letöltési sebesség: 0 Mbit/s
nem lesz gyorsabb ha csak ennyi... nálam - pici baranyai faluban is 50-60 le-fel a sebesség, ugaz irr van a szomszédban a torony :D
az én csomagomban 150 a kívnált. sosem volt annyir és ha 300-as csomagom lenne akkor sem lenne gyorsabb.
mint láthatod a garantált sebesség nulla. ez pont azért van, mert vannak olyan helyek ahol nincs térerő - a vasúti alagútban például :D
Valaki árulja már el:
Mi a ráknak kell mobilra a többszáz megabites letöltés? Facebook, instagram, viber elzötyög kisebb sebességen is.
Netflix, youtube, Hbo Go? Kb. 30-al hiba nélkül megy az is. Mert nem kell neki annyi se.
A sebessége nem gyorsabb, mint a többi havidíjas csomagban. Csak az adatforgalom korlátlan.
Amit tudni érdemes, hogy a szolgáltatás támogatja a 4G, 4G+ és 5G technológiát is. Ha 5G képes készülékkel olyan helyen vagy, ahol jó térerővel 5G van, akkor kb. hasonló sebessége lesz, mint egy optikai internetnek.
Nekem 4G+ képes telefonom van, viszont ez a hálózat csak nagyobb városokban, de ott is csak belvárosban van. A 4G+ elméleti maximuma 300 Mbit/s, de a gyakorlati sebesség függ a térerőtől és az aktuális leterheltségtől. 4G+ hálózaton eddig 240 Mbit/s volt a legjobb, amit mértem. De átlagban (jó térerő mellet) 80-120 Mbit/s között számíthatsz.
"Sima" 4G hálózaton 40-60 Mbit/s-al szokott átlagosan menni (szintén jó térerő mellet). Gyengébb térerőnél (2 egység) már csak 20-30 Mbit/s. Egyébként még ez a sebesség is elegendő a HD minőségű YouTube videókhoz, böngészésnél pedig észre sem lehet venni, hogy nem vezetékes internet.
Én nagyon régóta Telekomos vagyok, és nekem nagyon pozitívok a tapasztalataim a mobilinternetükkel kapcsolatban. Minden kis faluban van 4G, és a határban is elég jó az internet. A múltkor pl. kiránduláskor végig webrádiót hallgattam útközben, a 200 kilométer alatt kétszer szakadt csak meg, de akkor is rövid időn belül helyreállt a kapcsolat. Direkt csináltam sebességteszteket a semmi közepén, 10-20 Mbit/s-okat mértem.
"ahol jó térerővel 5G van, akkor kb. hasonló sebessége lesz, mint egy optikai internetnek."
Ez sajnos nem így van. 2 féle 5G van kereskedelmben:
- 3.5 GHzes, aktív antennás 5G ( ez az 5G MidBand): ezzel valóban lehet 1 gigabit környékén kavirnyászni, sőt akár többel is ( LTE és 5G forgalom aggregáció segítségével ). Ezekből van kevesebb, TDD alapúak az 5G cellák.
- Spektrum osztásos 5G: itt a létező LTE frekvenciákkal egyező 5G van, és FDD alapú. Ez sajnos inkább LTE sebességű, és ebből van több.
Az átlag felhasználó a telefonján csak azt látja, hogy 5G lefedettségű területen van e, azt nem lehet lehet látni, hogy milyen típusú 5G.
A sebességeket az előző hozzászóló nagyon jól összefoglalta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!