Mi az a felhasználási módja egy okostelefonnak, ami megindokol egy 300ezer Forintos készüléket?
ha nem tudod, akkor neked nem is kell.
lépjünk tovább
és idén már ne tegyél fel ilyen troll kérdéseket, elég volt belőled a héten! kössz!
Na, akkor:
- mi indokolja az 50+ milliós autókat, amikor 500 000-ért is vehetsz?
- mi indokolja a 10 milliós karórákat, amikor a Casio is pontosan mutatja az időt?
- mi indokolja, hogy 5 csillagos hotelban szállj meg, amikor kempingezni is lehet?
- mire jó egy sokszáz milliós ház, amikor 20 millióért van lakás is?
- mire jó egy 100 000-es cipő, vagy ennek a többszöröse, amikor 20-ért vehetsz egy Nike-t, 8-ért meg valami kínait?
- miért jó drága étteremben enni, amikor otthon 2 főre 6000-ből korrekt vacsorát készíthetsz?
Lehetséges indokok egy drágább modell választására:
Lassabb elavulási idő
Több tárhely
Gyorsabb működés
Több alkalmazás egyidejű kezelése (Multitasking)
Általában jobb akkuidő
Jobb kijelző
Jobb kamera
Vezeték nélküli töltés, gyorstöltés, stb
Lehetne sorolni
A 4-es, 14-es vagyok. Írok neked konkrétumokat is:
- Mióta megvan a P30 Pro-m (alig vettem megjelenésekor többért, mint 300 000 forint), azt vettem észre, hogy a 2016-ban majdnem félmillióéert vásárolt tükörreflexes fényképezőm gyakorlatilag nem használom.
Ismerősöknek szoktam ingyen, hobbiból rendzvényeket fotózni, vagy "modellfotókat" készíteni, olyankor nyilván azt veszem elő, de magáncélra konkrétan nyaralni (!) nem vittem magammal.
- Vettem anno komoly, rendes GPS készüléket, a fiókban pihen 2 éve.
Hibátlan és gyors a Maps-em, 1 másodperc alatt jelet talál a telefon, gyorsan tervez, dugót kerül, stb.
Teljesen kiváltja, pedig tavaly októbertől idén februárig heti szinten jártam Európát, Spanyolországtól az Egyesült Királyságig.
- Laptopot kizárólag hosszabb gépeléshez veszek elő (pedig az újkori értéke megintcsak a telefonom duplája...), annyira gyors és egyszerű a böngészés, hogy kizárólag telefonon neteze mostanra.
A populáris platformok (Facebook, Instagram) gyakorlatilag már kompatibilisebbek a mobilokkal, mint PC-vel.
Egy 300 000 forintos laptopra mégsem kapnád fel a fejed, mert nagyjából ot kezdődik az, ami használható, és nem fagy bele a böngésző megnyitásába.
- Úton, vagy elalvás előtt médiát is fogyaszt az ember telefonon: YouTube videók, Netflix, stb.
Itt is alapvető igény gördülékenység, illetve a felbontás, ami indokolja a plusz árat.
Volt középkategóriás telefonom, tudom, hogy a fent felsoroltak egyikét sem váltaná ki teljeskörűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!