Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy rakjam el a készüléket?

Hogy rakjam el a készüléket?

Figyelt kérdés

Van egy huawei mate 20 készülékem és ettem egy másik új telefont.

A huaweit el szeretném tenni tartalék telefonnak a fiókba, de nem tudom hogy!

Akksi lemeritve vagy feltoltve tegyem ezt meg hogy minimális baja legyen csak?!

Az a baj hogy nem kivehető az akksija.

Köszönöm a segítséget!

2020. okt. 26. 05:36
 1/10 anonim ***** válasza:
24%

"ettem egy másik új telefont."

És mond csak, finom volt? :HEHE

Egyébként ezzel kapcsolatban az emberek véleménye erősen megoszlik.

Én abban hiszek, hogy lemerítve kell elrakni a készüléket.

2020. okt. 26. 06:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez bizony nem hit vagy vélemény kérdése.

Ne legyen teljesen feltöltve, lemerítve meg végképp ne.

60-70%-os töltöttséggel tedd le, nem hideg helyre. Pár havonta nézz rá, nehogy túlmerüljön.

2020. okt. 26. 07:01
 3/10 Morzsi007 ***** válasza:
Utolsóval értek egyet. Lassan, de fog merülni magától az aksi. Ezért havonta egyszer kapcsold be ellenőrizd, ha szükséges tölts rá.
2020. okt. 26. 07:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Én azt hallottam hogy 50-40% alatt kell tárolni .

De rá kell nézni néha és tölteni.

Én egyébként a telefonom soha sem töltöm 85% felé

2020. okt. 26. 08:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Feltöltöd kb 80%-ra és elteszed száraz, hűvös (de nem hideg) helyre. Pár havonta ránézel és ha nagyon lemerült (40% alá) akkor rátöltesz.
2020. okt. 26. 11:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy Galaxy Grand Prime van a szekrényben két éve. Multkor elővettem, fél óra volt mire töltőre téve egyáltalán feléledt. Feltöltöttem, majd elkezdtem használni. Kibírta a napot, meg nem puposodott fel ilyesmi... Egy hétig kint volt, töltögettem, használgattam, majd eltettem. Nem kell ott annyira túlspilázni a vigyázást, nem atomreaktorok ezek, hogy akkora nagy kárt okoznál vele
2020. okt. 26. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

#6 vagyok. De amúgy még egy tipp. Mi lenne, ha az akksit kivennéd belőle és külön tennéd?

Ja bocsi azt nem tudod leszedni a hátlapját. Esetleg szétcsavarozni xd egy akksit kivenni csak nem nagy cucc. Amúgy egy birka volt, aki kitalálta a nem szétszedhetős telókat és szóta egy retek akksi csere is 10 ezer felett van, mert nem te veszed meg és lepattintod a hátlapot, beteszed vissza oszt csá

2020. okt. 26. 12:25
 8/10 Morzsi007 ***** válasza:

És az miért jó, ha külön tárolja az aksit?

2 év alatt azért drasztikusan lemerül és az nem jó az akkumulátornak.

2020. okt. 26. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:
64%

A legoptimálisabb tároláskor a kerek, állandó 50% lenne alacsony relatív páratartalom mellett, szobahőmérsékleten, amit nem igazán lehet fenntartani. (Ezen az értéken az anód és katód oldalon közel azonos a töltött részecskék aránya, így ezen az értéken történik a legkisebb kémiai hatás/károsodás tároláskor.)

Így azt szokás javasolni, ami még optimális, de fenntartható is:

50-60% -ra töltsd (ne tovább) és úgy rakd el kikapcsolt állapotban (alacsony páratartalom mellett, szobahőmérsékleten tárolva), majd néhány havonta (ezt majd kitapasztalod, mivel minden eszköz másképp merül kikapcsolt állapotban, de általában 6 hónapot minden jó állapotú eszköz akkuja kibír 40% -ig) nézz rá és ha közel 40% -ig merül, akkor tölts rá, de csak 50-60% közti értékig. Ez után megint egy darabig (amíg ismét közel 40% -ig nem merül) nincs gond vele.

...

Az pedig megintsak nem tesz jót egy telefon akkujának, ha állandóan csak 85% -ig van töltve, mivel azzal is ugyanúgy elhasznál az ember egy töltés-merítés ciklust, amik száma bizony véges! Így már inkább optimális ha használat során igyekszünk kihasználni a rendelkezésre álló kapacitásból minél többet. A mindennapi használat mellett ugyanis nincs annyi ideig feltöltött állapotban egy mobil akkuja, ami káros lenne, illetve a szoftver és pláne a védőáramkör úgysem engedi az akkut túlmerűlni. Jól meg van tervezve a dolog, nem kell használat közben különös figyelmet fordítani a töltés/merítés értékekre, arra ott a szoftver+töltés vezérlő+védőáramkör trió (vagyis három rétegű károsodás megelőző megoldás). Mindössze arra érdemes figyelni, hogy kibírja -e a tervezett használati időt. Ha nem, akkor töltés, ha igen, akkor használat. Ilyen egyszerű.

2020. okt. 26. 12:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Óvatosan gyerekek nehogy úgy járjatok, mint Csernobil xd
2020. okt. 26. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!