Hogy rakjam el a készüléket?
Van egy huawei mate 20 készülékem és ettem egy másik új telefont.
A huaweit el szeretném tenni tartalék telefonnak a fiókba, de nem tudom hogy!
Akksi lemeritve vagy feltoltve tegyem ezt meg hogy minimális baja legyen csak?!
Az a baj hogy nem kivehető az akksija.
Köszönöm a segítséget!
"ettem egy másik új telefont."
És mond csak, finom volt? :HEHE
Egyébként ezzel kapcsolatban az emberek véleménye erősen megoszlik.
Én abban hiszek, hogy lemerítve kell elrakni a készüléket.
Ez bizony nem hit vagy vélemény kérdése.
Ne legyen teljesen feltöltve, lemerítve meg végképp ne.
60-70%-os töltöttséggel tedd le, nem hideg helyre. Pár havonta nézz rá, nehogy túlmerüljön.
Én azt hallottam hogy 50-40% alatt kell tárolni .
De rá kell nézni néha és tölteni.
Én egyébként a telefonom soha sem töltöm 85% felé
#6 vagyok. De amúgy még egy tipp. Mi lenne, ha az akksit kivennéd belőle és külön tennéd?
Ja bocsi azt nem tudod leszedni a hátlapját. Esetleg szétcsavarozni xd egy akksit kivenni csak nem nagy cucc. Amúgy egy birka volt, aki kitalálta a nem szétszedhetős telókat és szóta egy retek akksi csere is 10 ezer felett van, mert nem te veszed meg és lepattintod a hátlapot, beteszed vissza oszt csá
És az miért jó, ha külön tárolja az aksit?
2 év alatt azért drasztikusan lemerül és az nem jó az akkumulátornak.
A legoptimálisabb tároláskor a kerek, állandó 50% lenne alacsony relatív páratartalom mellett, szobahőmérsékleten, amit nem igazán lehet fenntartani. (Ezen az értéken az anód és katód oldalon közel azonos a töltött részecskék aránya, így ezen az értéken történik a legkisebb kémiai hatás/károsodás tároláskor.)
Így azt szokás javasolni, ami még optimális, de fenntartható is:
50-60% -ra töltsd (ne tovább) és úgy rakd el kikapcsolt állapotban (alacsony páratartalom mellett, szobahőmérsékleten tárolva), majd néhány havonta (ezt majd kitapasztalod, mivel minden eszköz másképp merül kikapcsolt állapotban, de általában 6 hónapot minden jó állapotú eszköz akkuja kibír 40% -ig) nézz rá és ha közel 40% -ig merül, akkor tölts rá, de csak 50-60% közti értékig. Ez után megint egy darabig (amíg ismét közel 40% -ig nem merül) nincs gond vele.
...
Az pedig megintsak nem tesz jót egy telefon akkujának, ha állandóan csak 85% -ig van töltve, mivel azzal is ugyanúgy elhasznál az ember egy töltés-merítés ciklust, amik száma bizony véges! Így már inkább optimális ha használat során igyekszünk kihasználni a rendelkezésre álló kapacitásból minél többet. A mindennapi használat mellett ugyanis nincs annyi ideig feltöltött állapotban egy mobil akkuja, ami káros lenne, illetve a szoftver és pláne a védőáramkör úgysem engedi az akkut túlmerűlni. Jól meg van tervezve a dolog, nem kell használat közben különös figyelmet fordítani a töltés/merítés értékekre, arra ott a szoftver+töltés vezérlő+védőáramkör trió (vagyis három rétegű károsodás megelőző megoldás). Mindössze arra érdemes figyelni, hogy kibírja -e a tervezett használati időt. Ha nem, akkor töltés, ha igen, akkor használat. Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!