Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » GPX vagy KML fájl hogyan...

GPX vagy KML fájl hogyan nyitható meg androidos telefonon?

Figyelt kérdés

Csomószor próbáltam, nem megy! Ezeknek nem automatikusan meg kéne jelenniük okostelefonon? Úgy tudtam csak asztali gépen macera megnyitni, de tapasztalatom, hogy okostelefonon is tök bonyolult. Mik a lépései ezek megynitásának?

Valami értelmes link is jó, ahol leírják...

Igazából kerestem már neten, de csupa hülyeséget adott ki a google. :(

Köszi, ha segít valaki!

2020. okt. 18. 11:07
 1/3 anonim ***** válasza:
A KML-nek meg kell(ene) nyílnia Google Maps-ban.
2020. okt. 18. 11:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Emailben van csatolva, és hiába nyomok rá, nem nyitja meg.

Vagy engedélyezi kellett volna minden fotóhoz meg nem tudom mihez való hozzáférést? Mert legelőször volt egy ilyesfajta kérdés, amit elutasítottam, és azóta ez a kérdés már nem jelenik meg, nem tudom, ha igen nyomtam volna, más lett volna-e a helyzet, de nem tudom újra előhozni. Bár úgy sejtem nem ez lehet az oka, hogy nem nyílik.

Akarnám a levélből elmenteni a két fájlt, hogy a letöltések között ott legyen, de egyszerűen nem csinálja. Csak az emailben látom, és nem tudom megnyitni, letölteni, semmi.... :( Se a kml-t, se a gpx-et.

2020. okt. 18. 11:25
 3/3 anonim ***** válasza:

kml-t a google earth-al biztos meg tudod nyitni, a google maps-al szerintem nem - legalábbis iPhoneonon nem nyitja meg a sima maps.....

Illetve tölts le olyan térkép alkalmazást ami megeszi ezt a formátumot

guru maps

osmandmaps

cartpraph 2 maps

geoládák

de van még csomó egyszerű gpx viewer app is

A gpx-et nekem az iPhone sok esetben sima szöveges dokumentumként nyitja meg. Nem lehet, hogy az Android is azt akarja csinálni, ezért nem tudod menteni?

asztali gépen a basecamp-et ajánlom. a garmin oldaláról lehet letölteni, ingyenes

fel lehet tölteni a gpx/kml fájlokat a google mymapsba is és akkor a telefonon a google maps-ban láthatod a mentett térképek között.

2020. okt. 18. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!