Brutálisan drágák lettek a telefonok, vagy csak a magyar fizetés siralmas?
Pl egy osztrák bolti eladó keres nettó 1500 eurót, egy magyar nettó 400 eurót. Egy új iphone 11 700 euró.
Gondolom kinn is soknak számít azért egy ilyen telefon az átlag pistának, de ugye ott van nekik 13-14. havi fizetés is.
Magyarországon mennyit kell keresni szerintetek, hogy megengedjen magának valaki egy iphone 11-et nyugodt szívvel?
Istenem, nem hiszem el, hogy úgy értelmezitek hogy 11700 euró egy telefon :D
tessék, 730 euró
Én valahogy úgy vagyok vele, ilyen hülye felfogásom van, hogy 2 heti béremnél többe ne kerüljön egy telefon.
Ideális az 1 heti bér.
Sok embernél látok, pl bolti eladóknál :D új iphoneokat, és elgondolkozok, hogy hogy tudják ezt mindeféle vese eladás nélküli kigazdálkodni?
Vagy ezek részletre veszik?
Addig nyújtózz, míg a takaród ér...
Egyébként ha valaki 400€-t keres, az biztosan nem ilyesmire költi. Viszont ha mégis, és tegyük fel, hogy egyedül él, saját lakása van (tehát minden jó, kivéve a fizetés), akkor félre tud tenni ennyit mondjuk egy év alatt, ha szűkösen él.
Szerencsére a legtöbb munkával ennél azért már többet lehet keresni, márpedig egy 1000€-s fizetésből nem kell olyan sokáig spórolni, ha nem kiadás a fizetés döntő többsége.
Azt én is furcsállom, amikor átlagembereknél, vagy akár fiataloknál több százezres telefont látok, ráadásul szerintem többnyire nincsenek tisztában a képességeikkel, csak egyszerűen "menő". Aztán ők, vagy a szüleik pengetnek ezreket havonta évekig. Egy r0h4dt telefon miatt, amikor az általuk igényelt funkciókra bőven megfelelne egy 30 ezres is, de nyilván semmi közöm hozzá.
Amúgy nem a telefonok drágulnak általában, csak a csúcsmodellek a komolyabb hardver miatt. A többi még olcsóbb is lehet újonnan, mint egy hasonló pár éve.
azt is meglehet nézni hogy a csúcskategóriába mit raknak bele
milyen brutál kamerái vannak amik megközeleitik a több száz ezres fényképezőgépeket.
akkor a processzorok amik már vannak olyan komolyak vagy komolyabbak mint az intel meg az amd mai procija
és még sorolhatnám
igen , drága
de ilyen teljsesítmény és tudás nem volt 5 éve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!