Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telefonom imei számát megadhatom?

Telefonom imei számát megadhatom?

Figyelt kérdés

Hirdetek egy telefont, az egyik érdeklődő azt kéri küldjem el a telefon imei számát és a sorozatszámot.

Elküldhetem, vagy ezzel visszaélhet?

2020. szept. 16. 20:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%
Szériaszámból meg lehet tudni a régiót is, ami nem hátrány!
2020. szept. 16. 20:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha jóindulatú, akkor arra kell neki, hogy ellenőrizze, hogy nem lopott vagy hogy megnézze, hogy pontosan milyen típus.

De ha rosszindulatú, akkor klónozhatja a telefont stb.

Én nem adnám meg.

2020. szept. 16. 21:02
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem megadhatod, semmit se tud vele kezdeni. Az IMEI az a készülékazonosító, ami elárul pár dolgot a készülékről meg a mobilhálózat használja.

Pl az EIR ( Equipment Register ) ahol pl a black list tárolása van, azaz ha adott operátor ki akarja tiltani az adott készüléket akkor itt tudja megtenni. Namármost én még nem találkoztam olyan figurával aki mindhárom magyar operátor EIRjébe belátna, elég kevés ember kajtathat a core hálózatokban és aki megteheti annak sem egy log.txt-ben tárolják a tevékenységét ( erős kontrol van, tényleg ).

Bevallom, arról fogalmam sincs, hogyha beballagok xyz operátor ügyfélszolgáltatába akkor elárulják e nekem, hogy adott IMEI tiltólistás e vagy sem.

Klónozás minek? Ha saját IMEIt tud valaki a készülékbe gyomlálni, elolvass a 3GPP 22.016 szabványát és olyan IMEIt csinál magának amilyet akar...

Bevallom, kattognak a kerekek a fejemben de hirtelen nem tudok olyasmit, ami számodra káros lenne ha elmondod valaki másnak az telefonod IMEI számát, de hátha lesz itt olyan aki tud példát mondani.

2020. szept. 16. 22:33
 14/17 anonim ***** válasza:

"Namármost én még nem találkoztam olyan figurával aki mindhárom magyar operátor EIRjébe belátna,"

segítek, van kb 5ezer ember Magyarországon, aki belelát

mivel 2004 óta közös a Preventel adatbázis, mindegyik szolgáltató adatbázisában látható lesz az eredmény

2020. szept. 16. 23:31
 15/17 anonim ***** válasza:
50%
Én nem adnám meg neki.
2020. szept. 17. 06:41
 16/17 anonim ***** válasza:
A Preventel adatbázis a problémás előfizetőkről szól, nem pedig az egyes készülékek IMEI számáról.
2020. szept. 17. 22:49
 17/17 anonim ***** válasza:

#16 valóban, amiatt hozták létre

az egyszerűség kedvéért írtam így, ugyanazon az interfészen frissül az EIR is, napi dumppal, éjfélkor, így ok?

2020. szept. 18. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!