Honnan tudom, hogy melyik Xiaomi modell kamerájának állítható az expozíciós ideje?
Asztrofotográfiával szeretnék foglalkozni, így egy olyan telefont szeretnék vásárolni, ami egyaránt használható a hétköznapi dolgokra, de mellette hosszú expozíciós képeket is készíthetek vele.
Vagy inkább vegyek erre egy külön fényképezőgépet?
"Vagy inkább vegyek erre egy külön fényképezőgépet?"
Jól mondod.
megfelelő fotó app mindegyik telefonnak tudja állítani az expozíciós idejèt. keress olyan appot, ami ezt tudja és probald ki.
de asztrofotóra mindegyik telefon kevés. nem csak a záridő számít, hanem az érzékelő és az optika mérete is. fotózásra (pláne asztrofotóra) egy rendes fényképezőgép sokkal jobb. a fényképezőgép csak fotózásra való, abban nagyon jó. a telefonokban a foto funkció csak hasznos kiegészítő, ezért nem tud olyan jó minőséget nyújtani. egyre jobbak a telefon kamerák, sok mindenre elég lehet, de fizikai okai vannak, hogy sosem lesznek olyan jók, mint egy komoly fényképezőgép.
Nem mindegyik telefonnak állítható. Több app-ot is letöltöttem, és mindegyik azt írta, hogy a modellnek nem állítható az exposure time-ja.
Több videót is láttam, ahol telefonnal végezték az asztrofotózást, pl ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!